Har problem med att få ordentlig champinjonsmak på såser.
Gör alltid på färska champinjoner men det blir ingen smak av dem.
Har både försökt med smörsteka de innan och sen i såsen men även haft idom direkt i såsen men... nej den rätta smaken vill inte framträda.
Skogschampinjoner ger mer smak men nu smörstekar jag de bara och lägger på tallriken, då blir det gott.
Har ni några knep?
Åt en fantastisk champinjonsås på resturang förra veckan... vilken svampsmak!
Är själv inte i närheten av denna.
Hilmer545 februari 2011
Testa att tillsätta lite svampbuljongtärning (Knorr)
.
The_mama97mia5 februari 2011
Undrar om det är mängden... Jag gjorde en helt underbar champinonsoppa, men då hade jag stora mängder champ, fräste o lät koka ihop. FÖrstärkte inte med svampbuljong men kryddade väl upp det lite.
jayamila5 februari 2011
En annan metod jag brukar använda är att använda mushroom soy det ger också en fin färg till såsen.
Man kan också ta tillvara smaken som blir kvar i stekpannan genom att reda såsen i pannan, så länge du inte bränt svampen.
aattaa5 februari 2011
Gör såsen på djupfrysta champinjoner,de ger mycket mer smak än färska.
johanherrstrom5 februari 2011
Gör så här.
Skiva och fin hacka champinjonerna.
Koka upp en stark köttbuljong = 2 buljongtärningar / 2-3 matskedar köttfond till ca 4 dl vatten.
Fräs champinjonerna med smör och en finhackad liten gul lök.
Gör en torr bottenredning. (Du använder 1 dl vetemjöl till en liter vätska.)
När du fräser champinjonerna och löken i margarin så rör du ner vetemjölet och tillsätter buljongen lite i taget. när du sedan har hällt ner buljongen så tillsätter du 6 dl mjölk och grädde ta hälften hälften.
Låt detta koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Då får du bra smak på champinjonsåsen.
kekke465 februari 2011
Håller med aattaa, jag gör alltid på frusna champinjoner, blir helt underbar smak.
Lenath15 februari 2011
Frysta el färska champinjoner steks samt tillsätt fransk senap och lite kinessoya
låt pluttra ihop smaka av med lite salt och peppar.
Brukar bli jättebra, till ex.vis köttfärsbiffar el kotletter man kan även ha en liten skvätt vin, sherry eller vad som finns hemma.
Det brukar bli väldigt gott, testa får Ni se!!
Hälsningar
Lenath 1
Har problem med att få ordentlig champinjonsmak på såser.
Gör alltid på färska champinjoner men det blir ingen smak av dem.
Har både försökt med smörsteka de innan och sen i såsen men även haft idom direkt i såsen men... nej den rätta smaken vill inte framträda.
Skogschampinjoner ger mer smak men nu smörstekar jag de bara och lägger på tallriken, då blir det gott.
Har ni några knep?
Åt en fantastisk champinjonsås på resturang förra veckan... vilken svampsmak!
Är själv inte i närheten av denna.
Testa att tillsätta lite svampbuljongtärning (Knorr)
.
Undrar om det är mängden... Jag gjorde en helt underbar champinonsoppa, men då hade jag stora mängder champ, fräste o lät koka ihop. FÖrstärkte inte med svampbuljong men kryddade väl upp det lite.
En annan metod jag brukar använda är att använda mushroom soy det ger också en fin färg till såsen.
Man kan också ta tillvara smaken som blir kvar i stekpannan genom att reda såsen i pannan, så länge du inte bränt svampen.
Gör såsen på djupfrysta champinjoner,de ger mycket mer smak än färska.
Gör så här.
Skiva och fin hacka champinjonerna.
Koka upp en stark köttbuljong = 2 buljongtärningar / 2-3 matskedar köttfond till ca 4 dl vatten.
Fräs champinjonerna med smör och en finhackad liten gul lök.
Gör en torr bottenredning. (Du använder 1 dl vetemjöl till en liter vätska.)
När du fräser champinjonerna och löken i margarin så rör du ner vetemjölet och tillsätter buljongen lite i taget. när du sedan har hällt ner buljongen så tillsätter du 6 dl mjölk och grädde ta hälften hälften.
Låt detta koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Då får du bra smak på champinjonsåsen.
Håller med aattaa, jag gör alltid på frusna champinjoner, blir helt underbar smak.
Frysta el färska champinjoner steks samt tillsätt fransk senap och lite kinessoya
låt pluttra ihop smaka av med lite salt och peppar.
Brukar bli jättebra, till ex.vis köttfärsbiffar el kotletter man kan även ha en liten skvätt vin, sherry eller vad som finns hemma.
Det brukar bli väldigt gott, testa får Ni se!!
Hälsningar
Lenath 1