På restaurangen där vi brukar äta serverar de chimchurri till kötträtter. Hur gör man den röran? Det är supergott!
26 augusti 2001
Jag håller med, det är verkligen gott!2 1/2 dl olja1 3/4 dl rödvinsvinäger1 1/2 dl finhackad gul lök2 - 3 pressade vitlöksklyftor1 dl finhackad röd paprika1 dl finhackad grön paprika1 dl finhackad persilja2 - 3 tsk torkad oregano2 krm cayennepeppar,något stänk tabasco2 tsk salt1 1/2 - 2 krm nymalen svartpepparVispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna och rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakerna hinner gå ihop innan du börjar använda den.
På restaurangen där vi brukar äta serverar de chimchurri till kötträtter. Hur gör man den röran? Det är supergott!
Jag håller med, det är verkligen gott!2 1/2 dl olja1 3/4 dl rödvinsvinäger1 1/2 dl finhackad gul lök2 - 3 pressade vitlöksklyftor1 dl finhackad röd paprika1 dl finhackad grön paprika1 dl finhackad persilja2 - 3 tsk torkad oregano2 krm cayennepeppar,något stänk tabasco2 tsk salt1 1/2 - 2 krm nymalen svartpepparVispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna och rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakerna hinner gå ihop innan du börjar använda den.