Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronskal i mat

  • 17 februari 2004

    Citronskal i mat är väldigt gott ibland, men oftast blir min mat besk. Är det för att citronerna är väldigt besprutade eller vad? Hur skall jag kunna använda citronskal utan att det blir beskt? Jag sköljer och sköljer, nästa steg är väl att koka upp dem innan man använder dem, men då kanske den goda smaken försvinner. Är det någon som har något tips? Tacksam för svar.

  • 6 april 2004

    Ja, du kan förvälla dem i sockrat vatten om du vill. Vill du ha mildare smak men inte sött,lägg cesten i olivolja och låt oljan dra tillsig smaken så har du en härlig citronolja!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.