Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsyra

  • linme 14 december 2010

    Hej!
    Jag undrar vad det är för skillnad på citronsyra i pulverform och i vätska.
    Vill göra ett marmeladrecept där man behöver 1tsk citronsyra, och där jag bor finns bara i vätskeform och jag undrar hur mycket vätska jag ska använda.
    Tacksam för all hjälp jag kan få.

  • Erajscha 14 december 2010

    Vad står det på förpackningen med flytande citronsyra?

  • linme 14 december 2010

    Skrivet av Erajscha den 14 dec 2010

    Vad står det på förpackningen med flytande citronsyra?


    Det står bara ácido cítrico.

  • ljustom63 15 december 2010

    Jamen du har inte din affär citronsyra på påse då?
    Affären kan väl ta hem annars om du frågar.

  • linme 15 december 2010

    Nej, här finns bara i vätska, och tyvärr är det inte samma service som i Sverige.

    Men, jag tror att jag hittat en lösning. Gick till affären igår eftermiddag och frågade flera kvinnor som såg ut att göra marmelad ibland, vad de hade i när de kokade. Och alla visade mig samma sak. De använde inte citronsyra utan någon slags gelatin. Så jag tar det säkra före det osäkra och provar det.

  • ljustom63 15 december 2010

    Jaha och var bor du då?

  • linme 15 december 2010

    Skrivet av ljustom63 den 15 dec 2010

    Jaha och var bor du då?


    I Sydamerika

  • ljustom63 15 december 2010

    Vart där då?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.