När vi flyttade råkade min klumpiga man slänga ett av mina bästa recept. Det var en marinerad fläskfilé som man sedan helstekte och lindade in i folie. I marinaden var det bl.a färsk basilika och vinäger. Jag har hittat receptet på nätet någonstans, men kommer inte ihåg vart. Någon som känner igen denna rätt??
evaldo25 december 2007
Marinad: 1 rödlök, 1 vitlöksklyfta, ½ kruka färsk basilika, ½ dl vitvinsvinäger, salt, peppar, 1 tsk kalvfond, ½ dl vatten, ½ dl olivolja
anluk25 december 2007
Låter gott. Lägger man fläskfilen länge i marinaden innan man steker den???
evaldo25 december 2007
Den bör nog ligga i marinaden att par timmar eller hellst över en natt så hinner den dra åt sig ordentligt.
anluk26 december 2007
den skall jag prova nu i helgerna!
Mammamu26 december 2007
Det här receptet har jag gjort många gånger och är helnöjd med resultatet. Det kanske inte var detta recept du sökte, men prova!:p
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin
äppelsås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
När vi flyttade råkade min klumpiga man slänga ett av mina bästa recept. Det var en marinerad fläskfilé som man sedan helstekte och lindade in i folie. I marinaden var det bl.a färsk basilika och vinäger. Jag har hittat receptet på nätet någonstans, men kommer inte ihåg vart. Någon som känner igen denna rätt??
Marinad: 1 rödlök, 1 vitlöksklyfta, ½ kruka färsk basilika, ½ dl vitvinsvinäger, salt, peppar, 1 tsk kalvfond, ½ dl vatten, ½ dl olivolja
Låter gott. Lägger man fläskfilen länge i marinaden innan man steker den???
Den bör nog ligga i marinaden att par timmar eller hellst över en natt så hinner den dra åt sig ordentligt.
den skall jag prova nu i helgerna!
Det här receptet har jag gjort många gånger och är helnöjd med resultatet. Det kanske inte var detta recept du sökte, men prova!:p
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin
marinad:
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
äppelsås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.