Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen pesto

  • 1 oktober 2004

    Jörgen Pesto/bruchetta2 krukor pesto1 kruka persilja1 påse pinjenötter3 vitlöksklyftoren lagom bit parmesanostx-tra virgine olivolja gärna från Ligurien.1 sardellkör allt utom olivoljan i en mixer till det är ihopblandat. Häll i olivoljan tills det blir en fin smet. Låt stå någon timme och gotta tills sig.Under tiden tar du en painriche delar den på längden och häller på en pepprig olivolja gärna "Nunes de prado" från Andalucien och ställer in i ugnen på 220 g tills den har fått en krispig yta.ta ut och lägg ett lager pesto på brödet, lägg på skivad mozzarella och skivad tomat. toppa med basilikablad. Servera med ett smarikt rödvin. Frå[email protected] lycka till! Jörgen

  • 27 oktober 2004

    visst ska det vara 2 krukor basilika?(står 2 krukor pesto..) mvh Tua

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.