Jag ska bjuda mina gäster på enchiladas ikväll, ska göra med både köttfärs och kycklingfyllning. Det är dock så att vi ska iväg på ett evenemang innan vi ska äta så jag tänkte göra maten i förväg.
Kan man göra iordning enchiladas i förväg och ställa dem i kylen medans man är borta (ca 3 timmar) och sedan gratinera när man ska äta dem eller blir tortillabröden geggiga om de får ligga med fyllningen i??
Klewa31 oktober 2009
Hejsan!
Jag tror gott du kan göra dem i förväg, om du har dem kallt... Linda in med folie, och ha dem i frysen om inte annat. De tinar ju fort, och kan säkert ställas in i ugnen otinade?!
/Klewa
boz196531 oktober 2009
Jag hade nog förberett med alla ingredienser men väntat med att fylla tortillorna. Det blir bara genomvått och geggigt annars.
Esprite31 oktober 2009
Det tar ju ganska lång tid att fylla bröden och vi behöver äta så fort som möjligt när vi kommer hem så att det inte blir för sent för barnen.
Countrygirl31 oktober 2009
i sådan fall hade jag nog sett till att all fyllning är kall när jag stoppar i den. Har fått för mig att det degar sig mindre då.
Lycka till!
boz196531 oktober 2009
Skrivet av Esprite den 31 okt 2009
Det tar ju ganska lång tid att fylla bröden och vi behöver äta så fort som möjligt när vi kommer hem så att det inte blir för sent för barnen.
Varför inte bara sätta fram alla ingredienser när ni ska äta så kan alla få lov att fylla sin egen tortilla? Det tycker säkert ungarna är kul.
Jag ska bjuda mina gäster på enchiladas ikväll, ska göra med både köttfärs och kycklingfyllning. Det är dock så att vi ska iväg på ett evenemang innan vi ska äta så jag tänkte göra maten i förväg.
Kan man göra iordning enchiladas i förväg och ställa dem i kylen medans man är borta (ca 3 timmar) och sedan gratinera när man ska äta dem eller blir tortillabröden geggiga om de får ligga med fyllningen i??
Hejsan!
Jag tror gott du kan göra dem i förväg, om du har dem kallt... Linda in med folie, och ha dem i frysen om inte annat. De tinar ju fort, och kan säkert ställas in i ugnen otinade?!
/Klewa
Jag hade nog förberett med alla ingredienser men väntat med att fylla tortillorna. Det blir bara genomvått och geggigt annars.
Det tar ju ganska lång tid att fylla bröden och vi behöver äta så fort som möjligt när vi kommer hem så att det inte blir för sent för barnen.
i sådan fall hade jag nog sett till att all fyllning är kall när jag stoppar i den. Har fått för mig att det degar sig mindre då.
Lycka till!
Det tar ju ganska lång tid att fylla bröden och vi behöver äta så fort som möjligt när vi kommer hem så att det inte blir för sent för barnen.
Varför inte bara sätta fram alla ingredienser när ni ska äta så kan alla få lov att fylla sin egen tortilla? Det tycker säkert ungarna är kul.