Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska kryddor

 • Penne 23 augusti 2009

  De färska kryddorna man kan köpa i affären i kruka, är det någon som vet om man kan plantera om dem och få dem att fortsätta växa? Hur sköter man om dem?

  Tack för svar!

 • maggander 23 augusti 2009

  Jag brukar plantera ut de färska kryddorna som jag köpt i trädgårdslandet. Det fukar bra, har färska kryddor hela sommaren. Har även provat att planera i krukor för att ha under vintern, men då måste man komma ihåg och vattna kryddorna oftare än vad man vattnar blommorna. Så prova gärna det är kul!(Y)

 • mareri01 23 augusti 2009

  Jag brukar plantera några olika sorters färska kryddor i kruka i en "blomsterkorg" (korg med handtag och plastad insida) . De står sig länge och växer bra. Korgen är lätt att lyfta med sig dit man vill ha den, flytta undan stekande sol eller ta med in i köket när man vill använda kryddorna/Maggan

 • gimmiahug 23 augusti 2009

  Samma sak här, jag köper och planterar om och det går finfint! De ska vattnas ofta, men just basilika dricker otroligt mycket! Den är å andra sidan också hyfsat tålig - glömmer man att vattna ser den så ledsen ut att man tror att den dött, men så vattnar man och vips, är den tillbaka bland de levande.

  Däremot har jag aldrig lyckats med koriander, den dör i mitt sällskap! Någon som har lyckats med denne? Hur?

 • Penne 23 augusti 2009

  Jag har än så länge bara prövat med gräslök, men tänker mig att det vore kul att ha lite annat oxå! Men funkar det bara under sommar halvåret och måste de stå i solen? Jag bor ju i lägenhet och skulle gärna vilja ha färska kryddor året om.

 • gimmiahug 23 augusti 2009

  De härdiga varianterna (timjan, rosmarin etc) står lyckliga varsomhelst tycker jag - bor också i lägenhet och har dem på balkongen året runt i princip. De mjukare varianterna får stå på balkongen på sommaren (eftermiddagssol) och i köksfönstret på vintern (morgonsol) och klarar sig bra de med.

 • Penne 24 augusti 2009

  Okej vad bra! Jag har planterat mina första två, hoppas de överlever, de luktar så gott i köket! Tack för all hjälp!

 • 24 augusti 2009

  jag har haft en dillplanta och en bladpersilja i varsin zinkhink ute och det var från köpes på coop. har även timjan och oregano men de har halverst dött eftersom de fått för lite vatten. men jag har iaf haft kryddor hela sommaren. tänkte kanske försöka så nån inomhus och se vad som händer...(L)

 • The_mama97mia 24 augusti 2009

  basilika försöker jag jämt med, men lyckas aldrig. Har haft timjan och oregano ute, de har klarat sig, även så gräslök. Men då har jag väl köpt uteplanteringskryddor liksom, dom du köper i affären är väl ofta rätt hårt drivna o betraktas som färskvara att förbrukas snart. ???

 • anmawa 24 augusti 2009

  :pi Från affären har jag lyckats med citronmeliss, gräslök, persilja och faktiskt så har årets basilika funkat hyfsat. Jag råkade köpa hem för många krukor och slängde ner dem i rabatten på vinst och förlust. Det kändes bättre än att slänga de i soporna Jag pysslar aldrig så de får klara sig så gott de kan.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.