Jag fryser alltid rabarber. Skivar och gör klart i påsar.:)
Millutt27 juni 2009
Så bra, då slipper jag göra en massa rabarberpajer just nu...Tack för ditt snabba svar! :)
zonale27 juni 2009
Håll till godo:p
redd27 juni 2009
Som sagt skiva dom. Och frys i påsar modell större. När det väl har fryst tar du ut påsen och slår den mot något hårt (använder diskbänken eller golvet) ett par gånger. Då faller bitarna isär och man kan använda så mycket man vill på det sätt man vill utan att behöva tina..
Man kan även förpacka om det i burkar om man känner för det.
The_mama97mia4 juli 2009
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
redd4 juli 2009
Skrivet av mama97mia den 4 jul 2009
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
Så gjorde min mamma också men jag har aldrig förstått varför (fast som barn uppskattades givetvis sockret ;P)
sikaal5 juli 2009
Skrivet av redd den 4 jul 2009
Skrivet av mama97mia den 4 jul 2009
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
Så gjorde min mamma också men jag har aldrig förstått varför (fast som barn uppskattades givetvis sockret ;P)
Förr sa man att bären behöll färgen bättre om man hade lite socker med.
5 juli 2009
(Y)Aha,min dotter och jag hade en liten diskussion i veckan om sockrets vara eller inte vara i jordgubbspåsen när man fryser in bären.Kan det vara så enkelt att det har med färgen att göra,tack i så fall
lena45 juli 2009
Det har jag ochså fått lära mig att färgen behålls med socker i frysta bär. Men vet inte om det behövs i rabarber???
Jag fryser mycket rabarber som jag tar upp och blandar i när vinbären är klara. Då blir det saftkokning. Saften blir mycket mustig om man blandar med rabarber.
Jag undrar om man kan frysa ner rabarber?
Jag fryser alltid rabarber. Skivar och gör klart i påsar.:)
Så bra, då slipper jag göra en massa rabarberpajer just nu...Tack för ditt snabba svar! :)
Håll till godo:p
Som sagt skiva dom. Och frys i påsar modell större. När det väl har fryst tar du ut påsen och slår den mot något hårt (använder diskbänken eller golvet) ett par gånger. Då faller bitarna isär och man kan använda så mycket man vill på det sätt man vill utan att behöva tina..
Man kan även förpacka om det i burkar om man känner för det.
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
Så gjorde min mamma också men jag har aldrig förstått varför (fast som barn uppskattades givetvis sockret ;P)
jag brukar frysa rabarber o jordgubbar - o har gärna i lite socker i fryspåsen
Så gjorde min mamma också men jag har aldrig förstått varför (fast som barn uppskattades givetvis sockret ;P)
Förr sa man att bären behöll färgen bättre om man hade lite socker med.
(Y)Aha,min dotter och jag hade en liten diskussion i veckan om sockrets vara eller inte vara i jordgubbspåsen när man fryser in bären.Kan det vara så enkelt att det har med färgen att göra,tack i så fall
Det har jag ochså fått lära mig att färgen behålls med socker i frysta bär. Men vet inte om det behövs i rabarber???
Jag fryser mycket rabarber som jag tar upp och blandar i när vinbären är klara. Då blir det saftkokning. Saften blir mycket mustig om man blandar med rabarber.