Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysfolie

  • Kicki8 10 april 2008

    Undrar om ni har tips på bra frysfolie att paketera kött.
    Bör vara tjock och ej gå sönder.
    Hade köpt toppits förra året men det det gick sönder när man vek ihop det runt köttet:@
    Har ni nått speciellt märke som funkar bra?
    Använder ni frysfolie eller tar ni ung-grillfolie?

  • evaldo 10 april 2008

    Deitär bättre med fryspåsar, de går inöte sönder.

  • bakakaka 10 april 2008

    Jag använder bara fryspåsar. Absolut enklast.

  • Glitterfia 10 april 2008

    Kött får längre hållbarhet i frysen med folie runt och sen en fryspåse utanpå.
    I bara fryspåse kan kött få frysbränna efter ett tag.

  • anluk 10 april 2008

    Jag använder bara fryspåsar och ta ut luften ur påsen. Det funkar bra tycker jag.

  • Kicki8 10 april 2008

    Självklart skall jag ha fryspåsar utanpå folien:)
    Jag brukar alltid göra det med älgköttet och det funkar bra.
    Skall paketera en 1/2 kalv i helgen.
    Så jag undrar om är tips på BRA folie.

  • azlan_lena 10 april 2008

    Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
    Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
    Dom har även superplastpåsar i alla mått .

  • Kicki8 10 april 2008

    Du får vita fläckar på ytan på köttet, det torkar.
    Händer även på bröd om du har det länge i frysen.

  • Fiona 10 april 2008

    Brukar aldrig frysa saker så länge att det hinner få frysbränna, men vet att min mor när jag var liten packade ner köttet (från en hel älg, hel gris osv varje gång) bara i fryspåsar... Blev aldrig frysbränt innan det gick åt ändå, så tror ryktet om att det skulle gå så fort är väldigt överdrivet..

  • Lange 10 april 2008

    Det beror inte bara på förpackningen om köttet får frysbränna vilken typ av frys man har spelar också in.
    Ölandsplast har helt klart dom bästa plastpåsarna och man slipper förpackningshysterin och fyrfärgstrycken. Tack för tipset om att dom har bra folie det ska jag prova jag har ansett Skultuna vara bäst hittills men dom är också svindyra. Ölandsplast hållare till plastfolie är också toppen

  • stinta 10 april 2008

    Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D

  • enAnnan 10 april 2008

    Hmm, jag använder alltid Toppits och det har inte gått sönder för mig, även till kött med ben.

    Jag köper ugnsfolie - den breda sorten. Då blir det lite mer att slå in med, kanske det som gör skillnad. Slösa med folie
    :)
    och så fryspåse runtom såklart.

  • Kicki8 11 april 2008

    Skrivet av azlan_lena den 10 apr 2008

    Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
    Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
    Dom har även superplastpåsar i alla mått .


    Tack för tipset Hinner inte inna helgen men till älgjakten blir det bra.(Y)
    Har oxå wrapmaster som funkar jättebra.

  • JennyV 11 april 2008

    Skrivet av stinta den 10 apr 2008

    Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D


    (Y):D Det var en rolig idé!! Har heller aldrig fått frysbränna fast jag bara lägger det i fryspåsar. Har haft tur kanske?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.