Undrar om ni har tips på bra frysfolie att paketera kött.
Bör vara tjock och ej gå sönder.
Hade köpt toppits förra året men det det gick sönder när man vek ihop det runt köttet:@
Har ni nått speciellt märke som funkar bra?
Använder ni frysfolie eller tar ni ung-grillfolie?
evaldo10 april 2008
Deitär bättre med fryspåsar, de går inöte sönder.
bakakaka10 april 2008
Jag använder bara fryspåsar. Absolut enklast.
Glitterfia10 april 2008
Kött får längre hållbarhet i frysen med folie runt och sen en fryspåse utanpå.
I bara fryspåse kan kött få frysbränna efter ett tag.
anluk10 april 2008
Jag använder bara fryspåsar och ta ut luften ur påsen. Det funkar bra tycker jag.
Kicki810 april 2008
Självklart skall jag ha fryspåsar utanpå folien:)
Jag brukar alltid göra det med älgköttet och det funkar bra.
Skall paketera en 1/2 kalv i helgen.
Så jag undrar om är tips på BRA folie.
azlan_lena10 april 2008
Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
Dom har även superplastpåsar i alla mått .
Kicki810 april 2008
Du får vita fläckar på ytan på köttet, det torkar.
Händer även på bröd om du har det länge i frysen.
Fiona10 april 2008
Brukar aldrig frysa saker så länge att det hinner få frysbränna, men vet att min mor när jag var liten packade ner köttet (från en hel älg, hel gris osv varje gång) bara i fryspåsar... Blev aldrig frysbränt innan det gick åt ändå, så tror ryktet om att det skulle gå så fort är väldigt överdrivet..
Lange10 april 2008
Det beror inte bara på förpackningen om köttet får frysbränna vilken typ av frys man har spelar också in.
Ölandsplast har helt klart dom bästa plastpåsarna och man slipper förpackningshysterin och fyrfärgstrycken. Tack för tipset om att dom har bra folie det ska jag prova jag har ansett Skultuna vara bäst hittills men dom är också svindyra. Ölandsplast hållare till plastfolie är också toppen
stinta10 april 2008
Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D
enAnnan10 april 2008
Hmm, jag använder alltid Toppits och det har inte gått sönder för mig, även till kött med ben.
Jag köper ugnsfolie - den breda sorten. Då blir det lite mer att slå in med, kanske det som gör skillnad. Slösa med folie
:)
och så fryspåse runtom såklart.
Kicki811 april 2008
Skrivet av azlan_lena den 10 apr 2008
Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
Dom har även superplastpåsar i alla mått .
Tack för tipset Hinner inte inna helgen men till älgjakten blir det bra.(Y)
Har oxå wrapmaster som funkar jättebra.
JennyV11 april 2008
Skrivet av stinta den 10 apr 2008
Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D
(Y):D Det var en rolig idé!! Har heller aldrig fått frysbränna fast jag bara lägger det i fryspåsar. Har haft tur kanske?
Undrar om ni har tips på bra frysfolie att paketera kött.
Bör vara tjock och ej gå sönder.
Hade köpt toppits förra året men det det gick sönder när man vek ihop det runt köttet:@
Har ni nått speciellt märke som funkar bra?
Använder ni frysfolie eller tar ni ung-grillfolie?
Deitär bättre med fryspåsar, de går inöte sönder.
Jag använder bara fryspåsar. Absolut enklast.
Kött får längre hållbarhet i frysen med folie runt och sen en fryspåse utanpå.
I bara fryspåse kan kött få frysbränna efter ett tag.
Jag använder bara fryspåsar och ta ut luften ur påsen. Det funkar bra tycker jag.
Självklart skall jag ha fryspåsar utanpå folien:)
Jag brukar alltid göra det med älgköttet och det funkar bra.
Skall paketera en 1/2 kalv i helgen.
Så jag undrar om är tips på BRA folie.
Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
Dom har även superplastpåsar i alla mått .
Du får vita fläckar på ytan på köttet, det torkar.
Händer även på bröd om du har det länge i frysen.
Brukar aldrig frysa saker så länge att det hinner få frysbränna, men vet att min mor när jag var liten packade ner köttet (från en hel älg, hel gris osv varje gång) bara i fryspåsar... Blev aldrig frysbränt innan det gick åt ändå, så tror ryktet om att det skulle gå så fort är väldigt överdrivet..
Det beror inte bara på förpackningen om köttet får frysbränna vilken typ av frys man har spelar också in.
Ölandsplast har helt klart dom bästa plastpåsarna och man slipper förpackningshysterin och fyrfärgstrycken. Tack för tipset om att dom har bra folie det ska jag prova jag har ansett Skultuna vara bäst hittills men dom är också svindyra. Ölandsplast hållare till plastfolie är också toppen
Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D
Hmm, jag använder alltid Toppits och det har inte gått sönder för mig, även till kött med ben.
Jag köper ugnsfolie - den breda sorten. Då blir det lite mer att slå in med, kanske det som gör skillnad. Slösa med folie
:)
och så fryspåse runtom såklart.
Från företaget " Ölandsplast " kan man köpa den absolut bästa folien !
Stora dryga rullar, kostar "visst "men lönar sig i längden .
Dom har även superplastpåsar i alla mått .
Tack för tipset Hinner inte inna helgen men till älgjakten blir det bra.(Y)
Har oxå wrapmaster som funkar jättebra.
Annars kan du lägga i min frys...ingen frysbränna där inte:D(Y):):D:D
(Y):D Det var en rolig idé!! Har heller aldrig fått frysbränna fast jag bara lägger det i fryspåsar. Har haft tur kanske?