Jag vet inte om detta är rätt del av forumet för denna fråga, men i värsta fall får tråden flyttas.
Jag satt tidigare idag och funderade på om nyttigheterna i bär, frukter och grönsaker (antioxidanter, vitaminer, mineraler osv) förstörs eller i alla fall blir sämre om man fryser godheterna.
Någon som vet?
MvH
Mikael
Vintra5 juli 2013
Som jag förstått det så är det ungefär;
Frysta grönsaker och bär är nyttigare än färska som fraktas. Då dom kan ha legat någon vecka innan man köper. Ju längre tid det tar mellan det att dom "plockas" till att dom hamnar på tallriken dessto mer nyttigheter försvinner.
Frysta där emot fryses ner nästan direkt från det dom "plockas" och behåller mer nyttigheter.
När man fryser så försvinner lite, men inte mkt. Så att frysa är en fördel om man inte ska äta det direkt.
Hej
Jag vet inte om detta är rätt del av forumet för denna fråga, men i värsta fall får tråden flyttas.
Jag satt tidigare idag och funderade på om nyttigheterna i bär, frukter och grönsaker (antioxidanter, vitaminer, mineraler osv) förstörs eller i alla fall blir sämre om man fryser godheterna.
Någon som vet?
MvH
Mikael
Som jag förstått det så är det ungefär;
Frysta grönsaker och bär är nyttigare än färska som fraktas. Då dom kan ha legat någon vecka innan man köper. Ju längre tid det tar mellan det att dom "plockas" till att dom hamnar på tallriken dessto mer nyttigheter försvinner.
Frysta där emot fryses ner nästan direkt från det dom "plockas" och behåller mer nyttigheter.
När man fryser så försvinner lite, men inte mkt. Så att frysa är en fördel om man inte ska äta det direkt.
Men helt nyplockade är nyttigast. {dance}