Morsning på er, nu vill jag gärna få hjälp hur man blandar till fyra kryddor. Fick tag av en kompis recept på goda köttbullar som innehåller kryddan fyra kryddor. Hade tänkt satt göra dessa till jul.
The_mama97mia7 december 2008
FYRA KRYDDOR Färdig kryddblandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
irrevirre7 december 2008
Skall tydligen bara en färdig blandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
Har aldrig sett i vanlig matbutik. Vet någon annan var det kan finnas? (Annars kan man ju blanda själv)
Hur ser receptet ut? Blev nyfiken.
The_mama97mia7 december 2008
Fyra-kryddor fanns här på MK, men är fem kryddor i.
irrevirre7 december 2008
Skrivet av IrreVirre den 7 dec 2008
Skall tydligen bara en färdig blandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
Har aldrig sett i vanlig matbutik. Vet någon annan var det kan finnas? (Annars kan man ju blanda själv)
Hur ser receptet ut? Blev nyfiken.
Hoppasan, "mama" var på hugget och hann före:-)
The_mama97mia7 december 2008
*hehe* we aim to please här
Ska faktiskt göra julköttbullar idag och blev glad att hitta kryddfrågan.
babbs7 december 2008
Kollade på nätet. Det finns många varianter av fyra kryddor, här är några av dem.
Det är bara att blanda och smaka.
Fyra kryddor förekommer i en rad olika varianter. Mest känd torde den franska varianten vara. En svensk variant skapades av krögaren Tore Wretman, även benämnd épice riche efter en av hans restauranger (Riche i Stockholm).
Ingredienser fransk variant:
2 delar muskot
1 del kanel (eller ingefära)
1 del kryddnejlika
4 delar vitpeppar
Används bl.a. till smaksättning av patéer och grytor.
Ingredienser Tore Wretmans:
1 del mald muskot
2 delar mald vitpeppar
1 del mald kryddpeppar
1 del mald kryddnejlika
5 delar mald vitpeppar, 2 delar mald muskot och 1 del av vardera mald kryddnejlika och ingefära.
Man kan också lägga till lite mald kryddpeppar och kanel.
jas6520 december 2008
Jag köpte i en kinesisk affär fyra kryddor som jag skulle ha till kinesiska kryddade revbenspjäll.
Mvh
Höfta på gärna med med egen kryddblandning.
Anders
Morsning på er, nu vill jag gärna få hjälp hur man blandar till fyra kryddor. Fick tag av en kompis recept på goda köttbullar som innehåller kryddan fyra kryddor. Hade tänkt satt göra dessa till jul.
FYRA KRYDDOR Färdig kryddblandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
Skall tydligen bara en färdig blandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
Har aldrig sett i vanlig matbutik. Vet någon annan var det kan finnas? (Annars kan man ju blanda själv)
Hur ser receptet ut? Blev nyfiken.
Fyra-kryddor fanns här på MK, men är fem kryddor i.
Skall tydligen bara en färdig blandning bestående av två delar muskonöt, två delar malen vitpeppar, en del kryddpeppar och en del malen kryddnejlika.
Har aldrig sett i vanlig matbutik. Vet någon annan var det kan finnas? (Annars kan man ju blanda själv)
Hur ser receptet ut? Blev nyfiken.
Hoppasan, "mama" var på hugget och hann före:-)
*hehe* we aim to please här
Ska faktiskt göra julköttbullar idag och blev glad att hitta kryddfrågan.
Kollade på nätet. Det finns många varianter av fyra kryddor, här är några av dem.
Det är bara att blanda och smaka.
Fyra kryddor förekommer i en rad olika varianter. Mest känd torde den franska varianten vara. En svensk variant skapades av krögaren Tore Wretman, även benämnd épice riche efter en av hans restauranger (Riche i Stockholm).
Ingredienser fransk variant:
2 delar muskot
1 del kanel (eller ingefära)
1 del kryddnejlika
4 delar vitpeppar
Används bl.a. till smaksättning av patéer och grytor.
Ingredienser Tore Wretmans:
1 del mald muskot
2 delar mald vitpeppar
1 del mald kryddpeppar
1 del mald kryddnejlika
5 delar mald vitpeppar, 2 delar mald muskot och 1 del av vardera mald kryddnejlika och ingefära.
Man kan också lägga till lite mald kryddpeppar och kanel.
Jag köpte i en kinesisk affär fyra kryddor som jag skulle ha till kinesiska kryddade revbenspjäll.
Mvh
Höfta på gärna med med egen kryddblandning.
Anders