Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

glaze och marinad!

  • 15 maj 2001

    Vad är skillnaden egentligen..?!

  • 15 maj 2001

    Hej Glace är en mycket reducerad fond (exstrakt) Fond kan man säga är reducerad buljong. Marinad lag av vin/vinäger kryddor, olja t.ex ;-)

  • 17 maj 2001

    Skillnaden är att man marinerar ofta köttet före grillning. Ofta torkas den av före grillning men smaken sitter kvar. Glace däremot penslas på köttet, fisken eller grönsakerna i slutet av grillningen för att ge extra smak och glans. Den är söt och kryddig och baseras ofta på honung, socker eller någon marmelad. Smaksätts också med chili eller andra kryddor.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.