Hej Glace är en mycket reducerad fond (exstrakt) Fond kan man säga är reducerad buljong. Marinad lag av vin/vinäger kryddor, olja t.ex ;-)
17 maj 2001
Skillnaden är att man marinerar ofta köttet före grillning. Ofta torkas den av före grillning men smaken sitter kvar. Glace däremot penslas på köttet, fisken eller grönsakerna i slutet av grillningen för att ge extra smak och glans. Den är söt och kryddig och baseras ofta på honung, socker eller någon marmelad. Smaksätts också med chili eller andra kryddor.
Vad är skillnaden egentligen..?!
Hej Glace är en mycket reducerad fond (exstrakt) Fond kan man säga är reducerad buljong. Marinad lag av vin/vinäger kryddor, olja t.ex ;-)
Skillnaden är att man marinerar ofta köttet före grillning. Ofta torkas den av före grillning men smaken sitter kvar. Glace däremot penslas på köttet, fisken eller grönsakerna i slutet av grillningen för att ge extra smak och glans. Den är söt och kryddig och baseras ofta på honung, socker eller någon marmelad. Smaksätts också med chili eller andra kryddor.