Hej!
Var på ett läger för ett tag sedan där jag var handledare i matlagning för tonåriga typ 1 diabetiker där 2 tjejer var glutenallergiker. Dessa tjejer ansåg att det var tråkig variation på bröd, MEN, de berättade om ett knep man kunde göra:
1. Ta 2 halvmåneformade glutenfria knäckebröd, lägg dem samman och fukta (inte dränka!) dem.
2. Lägg de båda knäckebröden i 1 plastpåse och förvara i kylen över natten. Detta leder till att bröder mjuknar och dagen efter kan man äta mjukt glutenfrittbröd,vilket jag förstått inte är särskilt vanligt att hitta :)
JennyV4 juli 2008
Nej, det finns nog inte speciellt mycket att välja på. Jag vet en som brukar baka sitt eget bröd för att få något som smakar okej! Jag vet att vi säljer (konsum) frysta glutenfria bröd i olika former. Sen har vi även "bakeoff" baguetter som man "bakar" själv.
Wombat044 juli 2008
Jösses, mamma hade en liten multipelallergisk tjej på dagis när hon var kokerska där och vi skulle baka bröd på sån där mix som finns. Det blev kritvitt som marmor och stenhårt. Vi kunde inte med att skära upp det brödet åt stackars lilla Freya så jag stack iväg till Blomgrens här i Göteborg, som har en massa glutenfritt bröd, kakor och bakelser, och köpte färdigt. Vi bor nämligen bara backen ner därifrån. Bedrövligt såg vårt bröd ut. Kanske var vårt fel, men vi följde receptet.
kickiekblad10 juli 2008
det finns ett bageri i malmö som e fantastiska dom har hur mycket som helst där köper vi allt vårt
Bok_Choy15 augusti 2008
En del av de nyare glutenfria bröden är faktiskt okej. Men annars så är det min mamma som bakar tekakor åt mig, efter flera års erfarenhet och test har hon lyckats göra bröd som är minst lika gott eller godare än vanligt bröd.
Annars har man ju en del skräckupplevelser från det köpta brödet i skolmatsalen, som var så hårt att jag spenderade lunchen med att bygga hus av dem.
Hej!
Var på ett läger för ett tag sedan där jag var handledare i matlagning för tonåriga typ 1 diabetiker där 2 tjejer var glutenallergiker. Dessa tjejer ansåg att det var tråkig variation på bröd, MEN, de berättade om ett knep man kunde göra:
1. Ta 2 halvmåneformade glutenfria knäckebröd, lägg dem samman och fukta (inte dränka!) dem.
2. Lägg de båda knäckebröden i 1 plastpåse och förvara i kylen över natten. Detta leder till att bröder mjuknar och dagen efter kan man äta mjukt glutenfrittbröd,vilket jag förstått inte är särskilt vanligt att hitta :)
Nej, det finns nog inte speciellt mycket att välja på. Jag vet en som brukar baka sitt eget bröd för att få något som smakar okej! Jag vet att vi säljer (konsum) frysta glutenfria bröd i olika former. Sen har vi även "bakeoff" baguetter som man "bakar" själv.
Jösses, mamma hade en liten multipelallergisk tjej på dagis när hon var kokerska där och vi skulle baka bröd på sån där mix som finns. Det blev kritvitt som marmor och stenhårt. Vi kunde inte med att skära upp det brödet åt stackars lilla Freya så jag stack iväg till Blomgrens här i Göteborg, som har en massa glutenfritt bröd, kakor och bakelser, och köpte färdigt. Vi bor nämligen bara backen ner därifrån. Bedrövligt såg vårt bröd ut. Kanske var vårt fel, men vi följde receptet.
det finns ett bageri i malmö som e fantastiska dom har hur mycket som helst där köper vi allt vårt
En del av de nyare glutenfria bröden är faktiskt okej. Men annars så är det min mamma som bakar tekakor åt mig, efter flera års erfarenhet och test har hon lyckats göra bröd som är minst lika gott eller godare än vanligt bröd.
Annars har man ju en del skräckupplevelser från det köpta brödet i skolmatsalen, som var så hårt att jag spenderade lunchen med att bygga hus av dem.