Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda fiskrätter

 • 16 augusti 2001

  Blir gös bäst att steka eller i ugnen?Jag vill även ha förslag på snabba och enkla fiskräter, Jag är så glad för fisk men har alltid tyckt att det är svårt att tillaga fisk, men det är det ju faktiskt inte. Men jag behöver fortfarande lite hjälp!

 • 18 augusti 2001

  Att använda termometer för att få fisken perfekt tillagad är kanske inte så vedertaget, men har man väl prövat så inser man hur praktiskt det är. Fisk som tillagas i ugnen blir oftast saftigare än den som man kokar i kastrull då man urlakar fiskköttet. Smörj istället en ugnsfast form, lägg i fisken och stick i en termometer, gärna digital. Sätt in i 200-225 graders ugnsvärme och tillaga tills termometern visar 60 grader. Tag ut fisken och låt stå övertäckt en liten stund.

 • 20 augusti 2001

  Fiskspett tycker jag är trevligt. Varva laxkuber med lök- & paprikabitar och kanske några pilgrimsmusslor ellerhavskräftor. Pensla med olja och krydda med salt, pappar, citronpeppar eller fänkål. Lägg på olja ugnfast fat och sätt i ugnen på ca 200 grader i 6-7 minuter. Servera med aioli och vitt bröd.

 • 21 augusti 2001

  Smörj en ugnsfast form ordentligt. Lägg i gösen, droppa över lite citron, havssalt och gärna både svartpeppar och rosépeppar. Grädda i ca ca 175 grader i 7-8 minuter

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.