Jag har aldrig köpt eller använt pesto, men börjar bli lite sugen på att pröva. Vad är det för skillnad på grön och röd pesto och vilken är godast? Vad är ditt favoritrecept med pesto? Jag tänkte prova att ha det på varm smörgås tillsammans med ost och skinka.
Mvh Sara
Schnitt19 februari 2010
Grön pesto tycker jag absolut är godast! Tros det finns soltorkad tomat i den röda, vilket också e gott, men ändå =)
En rätt jag brukar göra med grön pesto som slår det mesta är Laxpesto.
Jag tar en hel burk och blandar med 5 dl matlagningsgrädde, saltar och pepprar.
Steker upp laxfiléer, ca 4 st.
Kokar tagiatelle.
Värmer upp såsen.
Sen blandar jag hela härligheten med pasta, sås och lax. Brukar krossa laxfillerna med en gaffel så det blir fina bitar och ibland ha i färsk svamp o spenat.
Varma mackor med lite pesto! Lät riktigt gott!
Lycka till!
Gnurf19 februari 2010
Soltorkade tomater å kanske lite chili blir rött och mest örter som basilika/persilja blir grönt. Jag brukar halstra lax på grillen lr en köttbit och dutta över ngn form av pesto mot slutet som rinner ner lite sexigt över anrättningen :) Servera omedelbums (Y)
piusamadeusmozart19 februari 2010
Pesto Genovese (från Genua) gör jag själv i en stor marmormortel. Pesto betyder mer eller mindre att ingredienterna är stötta. Jag stöter alltså basilika, vitlök och pinjenötter och/eller valnötter (egna) med lite grovt salt. Det går lättare då. Sen olivolja extra vergine. Här används den främst som en sås på testaroli tillsammans med riven pasmesan. Testaroli är en mycket lokal produkt. En slags tjock pannkaka tillagad i en "testo" en jättestekpanna med runt järnlock som uppvärms med glöd. Testarolin skär man sen i stora rutor och slänger i kokande vatten mycket kort. Resultatet blir som en våt vettexduk. Det är jättegott men måste säga att min mamma uppskattar inte denna specialitet.
Pesto Genovese är god också på nykokt pasta. Enkelt och billigt.
Gnurf19 februari 2010
Tänk att ha egenodlade pinje- och valnötter :D Påminner mig om när man kuskade runt i karibien och tog en kvast å gick ut å slog ned några färska guavafrukter till frukost...:)
saraforsblom19 februari 2010
Oj, det här låter jättegott! Måste prövas :)
Skrivet av Schnitt den 19 feb 2010
Grön pesto tycker jag absolut är godast! Tros det finns soltorkad tomat i den röda, vilket också e gott, men ändå =)
En rätt jag brukar göra med grön pesto som slår det mesta är Laxpesto.
Jag tar en hel burk och blandar med 5 dl matlagningsgrädde, saltar och pepprar.
Steker upp laxfiléer, ca 4 st.
Kokar tagiatelle.
Värmer upp såsen.
Sen blandar jag hela härligheten med pasta, sås och lax. Brukar krossa laxfillerna med en gaffel så det blir fina bitar och ibland ha i färsk svamp o spenat.
Varma mackor med lite pesto! Lät riktigt gott!
Lycka till!
jimboz19 februari 2010
Dagens rätt 70:- Pasta med pesto ??????
Personligen så avskyr jag den gröna och att få enbart pasta med pesto är det tråkigaste man uppfunnit sedan Moderaterna..
Prova båda och bilda dig en egen uppfattning, man kan använda det i redningar, fyllningar samt andra maträtter också..
Alltså ! Jag går på den röda varianten.(Y)
asasto19 februari 2010
Köpepesto är (N) den gröna köpepeston smakar åt höhållet (den borde inter ens få kallas pesto eftersom den inte smakar det minsta som riktig pesto) inte fräscht för 5öre och det går urlätt att göra sin egna pesto som faktiskt smakar gott.
jimboz19 februari 2010
Tyvärr så är det inte Italienarna längre som står för Pizzeriorna eller kvarterskrogen och det märks !
Schnitt19 februari 2010
Skrivet av asasto den 19 feb 2010
Köpepesto är (N) den gröna köpepeston smakar åt höhållet (den borde inter ens få kallas pesto eftersom den inte smakar det minsta som riktig pesto) inte fräscht för 5öre och det går urlätt att göra sin egna pesto som faktiskt smakar gott.
Va har du köpt för konstiga märken? Det finns urgoda köpepeston som smakar minst lika bra som egengjord! Finger lickin good pesto för 30 kr!
asasto19 februari 2010
Har testat de flesta sorterna och basilika är bäst som färsk (helst hemodlad och gärna sorten Mammuth el. vanlig storbladig sallatsbasilika , kallas även pestobasilika)) inte konserverad på burk.
För 30kr kan man få massor av hemgjord pesto speciellt ifall man odlar basilikan själv + har man ont om pengar kan man faktiskt även byta ut pinjenötterna mot solrosfrön det smakar ungefär likadant.
Schnitt19 februari 2010
Självklart e det bäst med färsk basilika! :) Men köpepeston e verkligen inte dålig, inte ens hemköps egna är äcklig, även om jag föredrar Barillas ^^
I längden är det nog billigare och köpa färdig pesto, för man måste ju äga en mortel om man ska göra egen! Och det känns lite som pastamaskinen för mig. Är inte så hurtig att jag gör allt från scratch när jag kan kan köpa det i burk! Prisa burkarna :p
asasto20 februari 2010
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
Mistys20 februari 2010
Tycker grön är godast. Jag gillar att klicka peston på Pasta Carbonara. Kanske inte det rätta men jag gillar verkligen smaken av Pasta, bacon , äggstanningen och pesto (L)
poffa7 mars 2010
Skrivet av asasto den 20 feb 2010
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också..
flingsalt7 mars 2010
Grön är godast!
Åh.. spaghetti, prosciutto, hyvlad parmesanost, färsk mozzarella, lite ruccola, cocktailtomater, olivolja och grön pesto på. Testa det! Underbart gott!(L)
ros7 mars 2010
:$Ett förslag på grön pesto Basilikapesto
Tips: använd olika örter,nötter, ostar mm
TTJ7 mars 2010
Röd pesto är riktigt gott.
En enkel rätt är att blanda en burk med ca 5 dl grädde och hälla över förstekta kycklingfileer i bitar i en ugnsform med lite god riven ost ovanpå. Låt stå tills allt är genomvarmt och osten fått lite färg. Gott med ris till.
ICAs röda pesto innehåller dessutom inga nötter, tips till alla allergiker!
soccermum21 juli 2011
Skrivet av poffa den 7 mar 2010
Skrivet av asasto den 20 feb 2010
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också..
Japp stavmixer funkar finfint :)
smultronohallon23 juli 2011
Jag använder stavmixer när jag gör min grönapesto. Kolla gärna mitt recept, är supergod
Hejsan!
Jag har aldrig köpt eller använt pesto, men börjar bli lite sugen på att pröva. Vad är det för skillnad på grön och röd pesto och vilken är godast? Vad är ditt favoritrecept med pesto? Jag tänkte prova att ha det på varm smörgås tillsammans med ost och skinka.
Mvh Sara
Grön pesto tycker jag absolut är godast! Tros det finns soltorkad tomat i den röda, vilket också e gott, men ändå =)
En rätt jag brukar göra med grön pesto som slår det mesta är Laxpesto.
Jag tar en hel burk och blandar med 5 dl matlagningsgrädde, saltar och pepprar.
Steker upp laxfiléer, ca 4 st.
Kokar tagiatelle.
Värmer upp såsen.
Sen blandar jag hela härligheten med pasta, sås och lax. Brukar krossa laxfillerna med en gaffel så det blir fina bitar och ibland ha i färsk svamp o spenat.
Varma mackor med lite pesto! Lät riktigt gott!
Lycka till!
Soltorkade tomater å kanske lite chili blir rött och mest örter som basilika/persilja blir grönt. Jag brukar halstra lax på grillen lr en köttbit och dutta över ngn form av pesto mot slutet som rinner ner lite sexigt över anrättningen :) Servera omedelbums (Y)
Pesto Genovese (från Genua) gör jag själv i en stor marmormortel. Pesto betyder mer eller mindre att ingredienterna är stötta. Jag stöter alltså basilika, vitlök och pinjenötter och/eller valnötter (egna) med lite grovt salt. Det går lättare då. Sen olivolja extra vergine. Här används den främst som en sås på testaroli tillsammans med riven pasmesan. Testaroli är en mycket lokal produkt. En slags tjock pannkaka tillagad i en "testo" en jättestekpanna med runt järnlock som uppvärms med glöd. Testarolin skär man sen i stora rutor och slänger i kokande vatten mycket kort. Resultatet blir som en våt vettexduk. Det är jättegott men måste säga att min mamma uppskattar inte denna specialitet.
Pesto Genovese är god också på nykokt pasta. Enkelt och billigt.
Tänk att ha egenodlade pinje- och valnötter :D Påminner mig om när man kuskade runt i karibien och tog en kvast å gick ut å slog ned några färska guavafrukter till frukost...:)
Oj, det här låter jättegott! Måste prövas :)
Grön pesto tycker jag absolut är godast! Tros det finns soltorkad tomat i den röda, vilket också e gott, men ändå =)
En rätt jag brukar göra med grön pesto som slår det mesta är Laxpesto.
Jag tar en hel burk och blandar med 5 dl matlagningsgrädde, saltar och pepprar.
Steker upp laxfiléer, ca 4 st.
Kokar tagiatelle.
Värmer upp såsen.
Sen blandar jag hela härligheten med pasta, sås och lax. Brukar krossa laxfillerna med en gaffel så det blir fina bitar och ibland ha i färsk svamp o spenat.
Varma mackor med lite pesto! Lät riktigt gott!
Lycka till!
Dagens rätt 70:- Pasta med pesto ??????
Personligen så avskyr jag den gröna och att få enbart pasta med pesto är det tråkigaste man uppfunnit sedan Moderaterna..
Prova båda och bilda dig en egen uppfattning, man kan använda det i redningar, fyllningar samt andra maträtter också..
Alltså ! Jag går på den röda varianten.(Y)
Köpepesto är (N) den gröna köpepeston smakar åt höhållet (den borde inter ens få kallas pesto eftersom den inte smakar det minsta som riktig pesto) inte fräscht för 5öre och det går urlätt att göra sin egna pesto som faktiskt smakar gott.
Tyvärr så är det inte Italienarna längre som står för Pizzeriorna eller kvarterskrogen och det märks !
Köpepesto är (N) den gröna köpepeston smakar åt höhållet (den borde inter ens få kallas pesto eftersom den inte smakar det minsta som riktig pesto) inte fräscht för 5öre och det går urlätt att göra sin egna pesto som faktiskt smakar gott.
Va har du köpt för konstiga märken? Det finns urgoda köpepeston som smakar minst lika bra som egengjord! Finger lickin good pesto för 30 kr!
Har testat de flesta sorterna och basilika är bäst som färsk (helst hemodlad och gärna sorten Mammuth el. vanlig storbladig sallatsbasilika , kallas även pestobasilika)) inte konserverad på burk.
För 30kr kan man få massor av hemgjord pesto speciellt ifall man odlar basilikan själv + har man ont om pengar kan man faktiskt även byta ut pinjenötterna mot solrosfrön det smakar ungefär likadant.
Självklart e det bäst med färsk basilika! :) Men köpepeston e verkligen inte dålig, inte ens hemköps egna är äcklig, även om jag föredrar Barillas ^^
I längden är det nog billigare och köpa färdig pesto, för man måste ju äga en mortel om man ska göra egen! Och det känns lite som pastamaskinen för mig. Är inte så hurtig att jag gör allt från scratch när jag kan kan köpa det i burk! Prisa burkarna :p
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
Tycker grön är godast. Jag gillar att klicka peston på Pasta Carbonara. Kanske inte det rätta men jag gillar verkligen smaken av Pasta, bacon , äggstanningen och pesto (L)
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också..
Grön är godast!
Åh.. spaghetti, prosciutto, hyvlad parmesanost, färsk mozzarella, lite ruccola, cocktailtomater, olivolja och grön pesto på. Testa det! Underbart gott!(L)
:$Ett förslag på grön pesto
Basilikapesto
Tips: använd olika örter,nötter, ostar mm
Röd pesto är riktigt gott.
En enkel rätt är att blanda en burk med ca 5 dl grädde och hälla över förstekta kycklingfileer i bitar i en ugnsform med lite god riven ost ovanpå. Låt stå tills allt är genomvarmt och osten fått lite färg. Gott med ris till.
ICAs röda pesto innehåller dessutom inga nötter, tips till alla allergiker!
Jag använder matberedaren när jag gör pesto det funkar bättre än mortel tycker jag + den används till så mycket annat i matlagningen. Bara och slänga ner allt och tryck på knappen och peston är klar på några sekunder, och den är då även helt tillsatsfri.
En mixer är inte fel, funkar med stavmixer också..
Japp stavmixer funkar finfint :)
Jag använder stavmixer när jag gör min grönapesto. Kolla gärna mitt recept, är supergod