I Halland, speciellt i Halmstad tror jag, fick jag för många år sedan smaka på grönkål, som gjordes till Julen (med skinkspad?) Den var underbart god.Saknar recept för detta. Tacksam för tips.
10 april 2000
Jag gör alltid "långkål" istället för brun- eller rödkål till jul. Den är så god.Man repar färsk grönkål och sköljer den. Sedan kokar man den i skinkspadet som man kokt julskinkan i. Har man inget spad, så koka den i buljong. Ca 3 min behöver den koka. Tag ur spadet och låt rinna av. Hacka den och värm i lite smör i en stekpannna. Krydda med salt och peppar och häll till sist i lite grädde.
I Halland, speciellt i Halmstad tror jag, fick jag för många år sedan smaka på grönkål, som gjordes till Julen (med skinkspad?) Den var underbart god.Saknar recept för detta. Tacksam för tips.
Jag gör alltid "långkål" istället för brun- eller rödkål till jul. Den är så god.Man repar färsk grönkål och sköljer den. Sedan kokar man den i skinkspadet som man kokt julskinkan i. Har man inget spad, så koka den i buljong. Ca 3 min behöver den koka. Tag ur spadet och låt rinna av. Hacka den och värm i lite smör i en stekpannna. Krydda med salt och peppar och häll till sist i lite grädde.