Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkål

  • 6 april 2000

    I Halland, speciellt i Halmstad tror jag, fick jag för många år sedan smaka på grönkål, som gjordes till Julen (med skinkspad?) Den var underbart god.Saknar recept för detta. Tacksam för tips.

  • 10 april 2000

    Jag gör alltid "långkål" istället för brun- eller rödkål till jul. Den är så god.Man repar färsk grönkål och sköljer den. Sedan kokar man den i skinkspadet som man kokt julskinkan i. Har man inget spad, så koka den i buljong. Ca 3 min behöver den koka. Tag ur spadet och låt rinna av. Hacka den och värm i lite smör i en stekpannna. Krydda med salt och peppar och häll till sist i lite grädde.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.