Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hälsobröd och bullar

 • 22 juni 2006

  hej..undrar om någon har recept på hälsobröd och nyttiga kaffe bröd?

 • pingu 30 januari 2008

  Kolla under mina recept så har jag två väldigt goda och nyttiga matbröd där. Kaffebröd vet jag inte men släta bullar borde väl vara mindre onyttigt än fyllda.

 • hansdotter 30 januari 2008

  Hej!

  Se mitt recept lunchmuffins med grönsaker.
  Byt ut vetemjölet mot dinkel och ha i lite linfrön om du vill ha nyttigare bröd. Det har jag provat och det funkar utmärkt. Vetemjöl känns ju lite "off" om man ska baka nyttigt:D

  Jag brukar ofta "skopa" i lite linfrön eller solrosfrön eller liknande när jag bakar. Det passar ju ofta i de allra flesta recept och det blir ju så gott (Y)

  KAa oxå tipsa om Voltaires "eldiga solrosfrön" som finns att köpa på ica och lite varstans. De passar utmärkt att strö över maten, eller salladen. Ha påsen framme på bordet så är det bara att strö på när andan faller på :D

 • Lilljeppe 31 januari 2008

  Era recept lät mumsiga(Y)

 • monac 2 februari 2008

  just det....dinkelmjölet är kanon bra att baka på! Jag brukar ha i rårivna morötter,pumpakärnor,strimlade torkade aprikoser . åså linfrön(krossade) Tål man nötter är ju valnötter en höjdare att ha i . Samt en skvätt god olivolja....eller kanske lite svarta eller gröna oliver & oregano....Hitta ett bra grund recept att utgå ifrån. ev. öka jästen i receptet något. Jag är ingen specialist utan har prövat mig fram ,vissa vilda ideer har blivit bra medan andra INTE blivit det!(smärre katastrof) tycker själv det är trevligt när det "händer nått " i brödet(smak,färg ;textur)

  Skulle gärna vilja bekanta mig med att baka på "surdeg" är det nån som har några bra "nybörjar" tips & trix ang.de?

  P.S. Linfrö & morötter är inte bara nyttigt utan gör brödet väldigt saftigt. lycka till.:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.