Vill berätta om haverroten som har blivit en kär bekantskap för mig. Har odlat den här hemma i grönsakslandet och har nu fått börja botanisera med den i köket.
Roten är blekgul och lite mer morotsformad än svartroten.
Den kallas också för vegetarisk ostron.
Hoppas ni blir sugna på att testa så här i hösttider då rotsakerna har en självklar plats på tallriken.
Läste att Lejontornet i Sthlm körde den på sin meny.(H)
Jessika9 november 2007
Vad gör du med havreroten? Används den som svartrötter eller som morötter eller......?
Vet du om den brukar finnas i butik? Det låter spännande men det är ju lite väl sent att börja odla själv:D
imse10 november 2007
Skrivet av Jessika den 9 nov 2007
Vad gör du med havreroten? Används den som svartrötter eller som morötter eller......?
Vet du om den brukar finnas i butik? Det låter spännande men det är ju lite väl sent att börja odla själv:D
Hej
Den är lik svartroten i sitt användningsområde, här kommer några tips..
Jag tycker att det är gott att servera dem förvällda med ett citronsmör eller annat kryddsmör.
Att äta haverroten tillsammans med en god sås ex. vitvinssås, hollandaisesås.
Att rosta dem i ugn är ett enkelt sätt.
Har du någon butik som har lokalt odlat, så kanske.
Annars får du ta hem frö från Runåbergs fröer och vänta....:D
Vill berätta om haverroten som har blivit en kär bekantskap för mig. Har odlat den här hemma i grönsakslandet och har nu fått börja botanisera med den i köket.
Roten är blekgul och lite mer morotsformad än svartroten.
Den kallas också för vegetarisk ostron.
Hoppas ni blir sugna på att testa så här i hösttider då rotsakerna har en självklar plats på tallriken.
Läste att Lejontornet i Sthlm körde den på sin meny.(H)
Vad gör du med havreroten? Används den som svartrötter eller som morötter eller......?
Vet du om den brukar finnas i butik? Det låter spännande men det är ju lite väl sent att börja odla själv:D
Vad gör du med havreroten? Används den som svartrötter eller som morötter eller......?
Vet du om den brukar finnas i butik? Det låter spännande men det är ju lite väl sent att börja odla själv:D
Hej
Den är lik svartroten i sitt användningsområde, här kommer några tips..
Jag tycker att det är gott att servera dem förvällda med ett citronsmör eller annat kryddsmör.
Att äta haverroten tillsammans med en god sås ex. vitvinssås, hollandaisesås.
Att rosta dem i ugn är ett enkelt sätt.
Har du någon butik som har lokalt odlat, så kanske.
Annars får du ta hem frö från Runåbergs fröer och vänta....:D