Hur grillar man bäst en hel kyckling? Jag har roterande spett. Ska man förkoka den först? Jag tänkte att det annars tar väldigt lång tid!
Hoppas någon kan svara mig!
Susette
Fiona29 juli 2008
Jag tycker det blir godast om man inte förkokar den.
Tid: ca 1 timma i ugn på 200 grader..
Vet inte om det går fortare med roterande spett, har inget och har aldrig provat att laga med det heller.
Jag tycker det blir godast om man ser till att krydda även från insidan, och gärna att använda en glaze att pensla på då o då under tiden.
Annars ösa den ganska ofta, och att använda lite soya (kinesisk) .
Susette29 juli 2008
Tack för dina tips! Men jag glömde nog att tala om att det är en trädgårdsgrill jag tänkte grilla hel kyckling på. Har du även tips för det?
Sommar hälsningar Susette
Fiona29 juli 2008
Oj, det har jag aldrig provat att göra, men om du har lock på den så skulle jag tro att det är ungefär likadant och tar ungefär lika lång tid.. Jag är inte säker, men skulle tro det.
Prova att skära i ena bröstet efter någon timma så ser du ju ungefär hur lång tid det är kvar.
andersmatklubb4 maj 2009
En gammal tråd men...
Försök att inte skära i köttet och kolla under tillagning. All saft (och smak) rinner ut då. Använd hellre en stektermometer som gör ett mindre hål i köttet, (mindre saft som åker ur). Låt dessutom köttet vila en stund när det blivit klart innan du skär i det så att saften lugnat ned sig i köttet. På så sätt stannar saften och mycket av smaken kvar i köttet.
boz19654 maj 2009
Skrivet av andersmatklubb den 4 maj 2009
En gammal tråd men...
Försök att inte skära i köttet och kolla under tillagning. All saft (och smak) rinner ut då. Använd hellre en stektermometer som gör ett mindre hål i köttet, (mindre saft som åker ur). Låt dessutom köttet vila en stund när det blivit klart innan du skär i det så att saften lugnat ned sig i köttet. På så sätt stannar saften och mycket av smaken kvar i köttet.
Behövs ingen stektermometer. Du tar bara ett tunt kebabspett och sticker in mellan låret och filèn (där köttet är tjockast). Det kommer en mindre mängd köttsaft. Kolla färgen på saften, den ska vara helt klar och färglös. Är den rosa är kycklingen inte klar och faktiskt en hälsorisk att äta av (campylobacter).
Hur grillar man bäst en hel kyckling? Jag har roterande spett. Ska man förkoka den först? Jag tänkte att det annars tar väldigt lång tid!
Hoppas någon kan svara mig!
Susette
Jag tycker det blir godast om man inte förkokar den.
Tid: ca 1 timma i ugn på 200 grader..
Vet inte om det går fortare med roterande spett, har inget och har aldrig provat att laga med det heller.
Jag tycker det blir godast om man ser till att krydda även från insidan, och gärna att använda en glaze att pensla på då o då under tiden.
Annars ösa den ganska ofta, och att använda lite soya (kinesisk) .
Tack för dina tips! Men jag glömde nog att tala om att det är en trädgårdsgrill jag tänkte grilla hel kyckling på. Har du även tips för det?
Sommar hälsningar Susette
Oj, det har jag aldrig provat att göra, men om du har lock på den så skulle jag tro att det är ungefär likadant och tar ungefär lika lång tid.. Jag är inte säker, men skulle tro det.
Prova att skära i ena bröstet efter någon timma så ser du ju ungefär hur lång tid det är kvar.
En gammal tråd men...
Försök att inte skära i köttet och kolla under tillagning. All saft (och smak) rinner ut då. Använd hellre en stektermometer som gör ett mindre hål i köttet, (mindre saft som åker ur). Låt dessutom köttet vila en stund när det blivit klart innan du skär i det så att saften lugnat ned sig i köttet. På så sätt stannar saften och mycket av smaken kvar i köttet.
En gammal tråd men...
Försök att inte skära i köttet och kolla under tillagning. All saft (och smak) rinner ut då. Använd hellre en stektermometer som gör ett mindre hål i köttet, (mindre saft som åker ur). Låt dessutom köttet vila en stund när det blivit klart innan du skär i det så att saften lugnat ned sig i köttet. På så sätt stannar saften och mycket av smaken kvar i köttet.
Behövs ingen stektermometer. Du tar bara ett tunt kebabspett och sticker in mellan låret och filèn (där köttet är tjockast). Det kommer en mindre mängd köttsaft. Kolla färgen på saften, den ska vara helt klar och färglös. Är den rosa är kycklingen inte klar och faktiskt en hälsorisk att äta av (campylobacter).