Hej på er!
Min hemmagjorda senap har blivit jättegod, men för lös i koncistensen.
Är det någon som har tips på hur den kan bli tjockare?
Bästa hälsningar
MacPigge
The_mama97mia11 december 2011
Tror du inte att den står till sig, liksom?
boz196511 december 2011
Tror nog att den tjocknar om den får stå ett par dagar och "goffa till sig". :)
MacPigge11 december 2011
Tack för svar, men den har stått och "gonat" sig i sex dagar redan och det verkar inte som den blir tjockare.
Men, får kanske ha lite mer tålamod!
:-)
boz196511 december 2011
Ett tips då är att du kan prova att reda av den med potatismjöl. Blanda ut lite potatismjöl med lika mängd vatten. Ge senapen ett snabbt uppkok på låg värme i en kastrull. Ta kastrullen av värmen Tillsätt redning så att senapen blir lagom i konsistens. Ställ kastrullen på värmen igen och låt den få lite värme till under omrörning så att det bara blir EN ENDA BUBBLA i senapen och ta av den direkt från värmen - den får INTE koka, då blir det tapetklister istället för god senap. Prova med lite av senapen först, innan du reder av hela satsen så att du vet att det funkar för just din senap.
Lite av en "cowboylösning" men har man inget att förlora så... :)
husmusen8811 december 2011
Kan funka med majzena oxå!
recepthimmel11 december 2011
Vispa med elvisp, då tjocknar den!
MacPigge11 december 2011
Recepthimmel!
Jag provar ditt tips först. Tack så mycket!
Funkar inte det provar jag boz1965s och husmusen88s tips.
Hej på er!
Min hemmagjorda senap har blivit jättegod, men för lös i koncistensen.
Är det någon som har tips på hur den kan bli tjockare?
Bästa hälsningar
MacPigge
Tror du inte att den står till sig, liksom?
Tror nog att den tjocknar om den får stå ett par dagar och "goffa till sig". :)
Tack för svar, men den har stått och "gonat" sig i sex dagar redan och det verkar inte som den blir tjockare.
Men, får kanske ha lite mer tålamod!
:-)
Ett tips då är att du kan prova att reda av den med potatismjöl. Blanda ut lite potatismjöl med lika mängd vatten. Ge senapen ett snabbt uppkok på låg värme i en kastrull. Ta kastrullen av värmen Tillsätt redning så att senapen blir lagom i konsistens. Ställ kastrullen på värmen igen och låt den få lite värme till under omrörning så att det bara blir EN ENDA BUBBLA i senapen och ta av den direkt från värmen - den får INTE koka, då blir det tapetklister istället för god senap. Prova med lite av senapen först, innan du reder av hela satsen så att du vet att det funkar för just din senap.
Lite av en "cowboylösning" men har man inget att förlora så... :)
Kan funka med majzena oxå!
Vispa med elvisp, då tjocknar den!
Recepthimmel!
Jag provar ditt tips först. Tack så mycket!
Funkar inte det provar jag boz1965s och husmusen88s tips.
Tack så mycket för ert engagemang.
God Jul på er alla!