det blir ju bara geggit den går ju inte änns å knåda i 5 minuter innan den jäst.
och alla andra chapati bröd innehåller mkt mera mjöl. är det nått fel på receptet eller kommer der funka ändå?
jag kan iaf inte knåda det innan som det står ...:(
Smulpajen15 juni 2008
Jag såg ett recept när jag googlade på chapati där det var:
2 cup water
3/4 cup flour
salt
Du kan ju prova den mängden och se om det funkar bättre.
Lycka till!
Annras20 juni 2008
Här är ett annat Chapati-recept, där proportionerna är riktiga. Som du säger, DevourMe, så är det receptet du använde fel. Mjölmängden är alldeles för liten till mängden degvätska.
Jag såg att du undrade om man kan grädda bröd i en gjutjärnsstekpanna utan fett - japp det går alldeles utmärkt men jag tycker man kan vara försiktig med värmen. Värm först pannan så att den är rejält varm innan du börjar men sen får du justera neråt så att du inte bränner kakorna - om du väljer det sättet att grädda på! Lycka till!
hejsan tänkte på detta recept
http://www.matklubben.se/recept/chapati_192.html
det blir ju bara geggit den går ju inte änns å knåda i 5 minuter innan den jäst.
och alla andra chapati bröd innehåller mkt mera mjöl. är det nått fel på receptet eller kommer der funka ändå?
jag kan iaf inte knåda det innan som det står ...:(
Jag såg ett recept när jag googlade på chapati där det var:
2 cup water
3/4 cup flour
salt
Du kan ju prova den mängden och se om det funkar bättre.
Lycka till!
Här är ett annat Chapati-recept, där proportionerna är riktiga. Som du säger, DevourMe, så är det receptet du använde fel. Mjölmängden är alldeles för liten till mängden degvätska.
http://www.matklubben.se/recept/chapati_13246.html
Lycka till!
Jag såg att du undrade om man kan grädda bröd i en gjutjärnsstekpanna utan fett - japp det går alldeles utmärkt men jag tycker man kan vara försiktig med värmen. Värm först pannan så att den är rejält varm innan du börjar men sen får du justera neråt så att du inte bränner kakorna - om du väljer det sättet att grädda på! Lycka till!