Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp med chapati bröd!

  • DevourMe 15 juni 2008

    hejsan tänkte på detta recept

    http://www.matklubben.se/recept/chapati_192.html

    det blir ju bara geggit den går ju inte änns å knåda i 5 minuter innan den jäst.

    och alla andra chapati bröd innehåller mkt mera mjöl. är det nått fel på receptet eller kommer der funka ändå?
    jag kan iaf inte knåda det innan som det står ...:(

  • Smulpajen 15 juni 2008

    Jag såg ett recept när jag googlade på chapati där det var:
    2 cup water
    3/4 cup flour
    salt
    Du kan ju prova den mängden och se om det funkar bättre.

    Lycka till!

  • Annras 20 juni 2008

    Här är ett annat Chapati-recept, där proportionerna är riktiga. Som du säger, DevourMe, så är det receptet du använde fel. Mjölmängden är alldeles för liten till mängden degvätska.

    http://www.matklubben.se/recept/chapati_13246.html

    Lycka till!

  • zudette 20 juni 2008

    Jag såg att du undrade om man kan grädda bröd i en gjutjärnsstekpanna utan fett - japp det går alldeles utmärkt men jag tycker man kan vara försiktig med värmen. Värm först pannan så att den är rejält varm innan du börjar men sen får du justera neråt så att du inte bränner kakorna - om du väljer det sättet att grädda på! Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.