I min familj är det mest jag som gillar att äta grönt och framför allt salladen tycker jag är svår att hålla fräsch. Finns det några tips på hur man kan förlänga livslängden på salladen? Det gäller det mesta i salladsväg, isbergssallad, ruccolasallad, huvudsallad etc.
boz196510 december 2008
Fuktigt och svalt. Ge salladen en dusch med sprayflaskan (vatten, alltså :D) innan du sätter in den i kylens "varmaste" del.
systeryster10 december 2008
Att inte skära i isbergssallad utan istället riva sönder den i mer ojämna bitar gör att den inte blir så besk utan behåller mer av sina forna egenskaper. Den försvarar sig tydligen mot angrepp om man skär raka snitt och blir mindre ätlig.
I min familj är det mest jag som gillar att äta grönt och framför allt salladen tycker jag är svår att hålla fräsch. Finns det några tips på hur man kan förlänga livslängden på salladen? Det gäller det mesta i salladsväg, isbergssallad, ruccolasallad, huvudsallad etc.
Fuktigt och svalt. Ge salladen en dusch med sprayflaskan (vatten, alltså :D) innan du sätter in den i kylens "varmaste" del.
Att inte skära i isbergssallad utan istället riva sönder den i mer ojämna bitar gör att den inte blir så besk utan behåller mer av sina forna egenskaper. Den försvarar sig tydligen mot angrepp om man skär raka snitt och blir mindre ätlig.