Jag hittade just en burk med två äggvitor i mitt kylskåp... De är ett par veckor gamla, och visst, jag har ingen brist på ägg så egentligen skulle jag kunna kasta dem, men jag gillar inte att kasta bra mat...
Så, frågan är: är de ok att använda eller ska jag kasta dem?
tojve3 februari 2012
Min mamma sa till mig en gång att om de var dåliga skulle jag märka det för de luktar tydligt VÄLDIGT illa då. Så ifall de inte gör det så borde du enligt min mors tips kunna använda dem. :)
boz19653 februari 2012
De håller en knapp veckas tid.
Mitt tips är att du fryser in dem nästa gång du får äggvitor över. De håller flera månader - upp till ett år i frysen eftersom de inte innehåller fett.
boz19653 februari 2012
Skrivet av tojve den 3 feb 2012
Min mamma sa till mig en gång att om de var dåliga skulle jag märka det för de luktar tydligt VÄLDIGT illa då. Så ifall de inte gör det så borde du enligt min mors tips kunna använda dem. :)
Ägg är väldigt känsligt för både salmonella och campylobacter. Att de inte luktar är ingen garanti för att de inte innehåller skadliga mängder bakterier. Har de stått längre än en vecka så kastar iaf _jag_ dem oavsett om de luktar bra eller ej.
Linna53 februari 2012
OK, tack för era svar. Jag tror att jag kastar de här, och så kommer jag ihåg att stoppa dem i frysen nästa gång det blir några över.
Kan man frysa äggulor också?
kayulla3 februari 2012
Skrivet av Linna5 den 3 feb 2012
OK, tack för era svar. Jag tror att jag kastar de här, och så kommer jag ihåg att stoppa dem i frysen nästa gång det blir några över.
Kan man frysa äggulor också?
Hej frysa äggulor är inte så lyckat.
När du slänger äggvita gör det INTE i slasken, utan i skräppåsen. :)
Linna53 februari 2012
OK, då ska jag inte frysa några äggulor, och nej, äggvita hamnar inte i slasken. ;)
Jag hittade just en burk med två äggvitor i mitt kylskåp... De är ett par veckor gamla, och visst, jag har ingen brist på ägg så egentligen skulle jag kunna kasta dem, men jag gillar inte att kasta bra mat...
Så, frågan är: är de ok att använda eller ska jag kasta dem?
Min mamma sa till mig en gång att om de var dåliga skulle jag märka det för de luktar tydligt VÄLDIGT illa då. Så ifall de inte gör det så borde du enligt min mors tips kunna använda dem. :)
De håller en knapp veckas tid.
Mitt tips är att du fryser in dem nästa gång du får äggvitor över. De håller flera månader - upp till ett år i frysen eftersom de inte innehåller fett.
Min mamma sa till mig en gång att om de var dåliga skulle jag märka det för de luktar tydligt VÄLDIGT illa då. Så ifall de inte gör det så borde du enligt min mors tips kunna använda dem. :)
Ägg är väldigt känsligt för både salmonella och campylobacter. Att de inte luktar är ingen garanti för att de inte innehåller skadliga mängder bakterier. Har de stått längre än en vecka så kastar iaf _jag_ dem oavsett om de luktar bra eller ej.
OK, tack för era svar. Jag tror att jag kastar de här, och så kommer jag ihåg att stoppa dem i frysen nästa gång det blir några över.
Kan man frysa äggulor också?
OK, tack för era svar. Jag tror att jag kastar de här, och så kommer jag ihåg att stoppa dem i frysen nästa gång det blir några över.
Kan man frysa äggulor också?
Hej frysa äggulor är inte så lyckat.
När du slänger äggvita gör det INTE i slasken, utan i skräppåsen. :)
OK, då ska jag inte frysa några äggulor, och nej, äggvita hamnar inte i slasken. ;)