Har någon tips om hur man kan frysa in paprika nu när den är förhållandevis billig?
Memelie21 augusti 2010
Jag har hittat ett recept som jag inte har hunnit testa än, men det kan va kul att testa...
Tycker man inte om det själv, så kan man ju ge bort det i julklapp...
Paprikasallad
6 gröna paprikor
6 röda paprikor
6 medelstora gula lökar
Lag
1½ dl ättiksprit
3 dl vatten
2½ dl socker
1 msk salt
2 bitar muskotblomma
Klyv, kärna ur och skölj paprikorna, skala löken. Strimla paprikorna, grovhacka löken.
Koka upp lagen. Lägg i paprika och lök. Koka upp och koka ca. 3 min.
Lägg salladen i rena varma glasburkar, sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca. 1 dygn.
The_mama97mia21 augusti 2010
Vi pratade om detta i annan tråd, och flera tipsade om att det går bra att strimla paprika och frysa. Det har jag själv gjort, bara att ta fram till wok och grytor m.m. sen.
Paprikainläggningen ovan är också jättegod!
kekke4621 augusti 2010
Jag har lagt ut ett recept på Paprikainläggning
Gnurf21 augusti 2010
Strimla den rakt av bara och frys in (Y)
Vetebullen22 augusti 2010
...eller gör denna som jag tycker är bra att ta till när jag vill ha lite extra smak på grönsalladen (Y)
Inte många saker är så enkelt att frysa. Jag köper ordentligt med paprika, när den är billig och skär i strimlor. Sen är det bara att ta fram lagom mängd, när man behöver till matlagningen. Skönt att behöva köpa till de fantasiprisena, som det sen blir under vintern.
Har någon tips om hur man kan frysa in paprika nu när den är förhållandevis billig?
Jag har hittat ett recept som jag inte har hunnit testa än, men det kan va kul att testa...
Tycker man inte om det själv, så kan man ju ge bort det i julklapp...
Paprikasallad
6 gröna paprikor
6 röda paprikor
6 medelstora gula lökar
Lag
1½ dl ättiksprit
3 dl vatten
2½ dl socker
1 msk salt
2 bitar muskotblomma
Klyv, kärna ur och skölj paprikorna, skala löken. Strimla paprikorna, grovhacka löken.
Koka upp lagen. Lägg i paprika och lök. Koka upp och koka ca. 3 min.
Lägg salladen i rena varma glasburkar, sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca. 1 dygn.
Vi pratade om detta i annan tråd, och flera tipsade om att det går bra att strimla paprika och frysa. Det har jag själv gjort, bara att ta fram till wok och grytor m.m. sen.
Paprikainläggningen ovan är också jättegod!
Jag har lagt ut ett recept på Paprikainläggning
Strimla den rakt av bara och frys in (Y)
...eller gör denna som jag tycker är bra att ta till när jag vill ha lite extra smak på grönsalladen (Y)
Inlagd paprika med lök
Inte många saker är så enkelt att frysa. Jag köper ordentligt med paprika, när den är billig och skär i strimlor. Sen är det bara att ta fram lagom mängd, när man behöver till matlagningen. Skönt att behöva köpa till de fantasiprisena, som det sen blir under vintern.