Om jag stod där utan och med dom saker jag har hemma så skulle jag ta Balsam vinäger och söta upp det med honung eller sirap :)
FruNilsson29 januari 2010
Receptet heter kycklingpasta gratäng. Jag gjorde det och satte faktiskt i en skvätt rödvin, det funkade men jag blev nyfiken på vad man eg kan ersätta sherry med , för det är inget som "går" hos oss, annars har man ju det mesta hemma :)
farmoringer29 januari 2010
Sherry " går " inte i mitt hem heller men jag har ändå köpt hem en liten flaska just för matlagning. det blir ju inte dåligt så fort när flaskan öppnats..:p
Purikura29 januari 2010
Skrivet av farmoringer den 29 jan 2010
Sherry " går " inte i mitt hem heller men jag har ändå köpt hem en liten flaska just för matlagning. det blir ju inte dåligt så fort när flaskan öppnats..:p
jag har det samma :D
asasto29 januari 2010
Och jag har litervis med hemgjord nyponsherry och det är mest i matlagning jag använder det, jag dricker inte så mycket sherry. Jag har även några liter rödbetssherry men det har jag inte provat i matlagningen än.
Båda sorterna är dock ganska billiga att framställa och enkla, man behöver inte så mycket mer utrustning än en hink med lock och en silställning med silduk + flaskor.
FruNilsson5 februari 2010
Ja, det blir nog att inhandla en liten flaska...Göra eget verkar lite för avancerat (Y)
Mistys5 februari 2010
Ja köp en liten flaska (Y)(Y) Blir ju inte dålig på bra länge och det finns många fantastiskt goda recept med sherry i . Bla en fläskfilepirog som jag har som är outstanding. Även en fläskfilegryta här från mk har jag testat med sherry i. Den var också mums,mums (L) Så jag tror du får köpa ny flaska snart igen :D
FruAst5 februari 2010
Snart är det påsk. Då kan ni använda den överblivna sherryn till tomat och sherry sill. En i mitt tycke delikat inläggning.
FruNilsson16 februari 2010
Ja, det får nog bli en stor flaska, det räcker nog inte med en liten, nu när jag fått så fina tips(Y)
jas6516 februari 2010
Sherrysill är så gott. Köpte det i Väddö hamn smakade som godis.
Mvh
Höfta på med sherry och wiskey i maten
Jag har skrivit till systembolaget och bett om att de skall anskaffa detta i sortimentet.
Anders
The_mama97mia16 februari 2010
Jag har en flaska halvtorr sherry i skafferiet, inte i barskåpet. Gott i marinader och sås.
Men Anders, sa du att Systemet ska börja sälja sill? :)
camillaocamilla21 februari 2010
Sherry är sherry och det finns nog inget som kan ersätta det.
Men ett annat tips ni kan få till er matlagning är ÖL..
Jag använder öl i mycket av min matlagning.
Jag har öl i soppan, när jag kokar korv, jag gör aldrig en köttgryta utan att ha en flaska
öl i. Kom på en gång att när grytan smakar bra men man vill höja smakerna och få fram den
här mustiga smaken då är det öl som är lösningen.
Vad kan man ersätta sherry med? :o
Vad ska du ha det i ????
Om jag stod där utan och med dom saker jag har hemma så skulle jag ta Balsam vinäger och söta upp det med honung eller sirap :)
Receptet heter kycklingpasta gratäng. Jag gjorde det och satte faktiskt i en skvätt rödvin, det funkade men jag blev nyfiken på vad man eg kan ersätta sherry med , för det är inget som "går" hos oss, annars har man ju det mesta hemma :)
Sherry " går " inte i mitt hem heller men jag har ändå köpt hem en liten flaska just för matlagning. det blir ju inte dåligt så fort när flaskan öppnats..:p
Sherry " går " inte i mitt hem heller men jag har ändå köpt hem en liten flaska just för matlagning. det blir ju inte dåligt så fort när flaskan öppnats..:p
jag har det samma :D
Och jag har litervis med hemgjord nyponsherry och det är mest i matlagning jag använder det, jag dricker inte så mycket sherry. Jag har även några liter rödbetssherry men det har jag inte provat i matlagningen än.
Båda sorterna är dock ganska billiga att framställa och enkla, man behöver inte så mycket mer utrustning än en hink med lock och en silställning med silduk + flaskor.
Ja, det blir nog att inhandla en liten flaska...Göra eget verkar lite för avancerat (Y)
Ja köp en liten flaska (Y)(Y) Blir ju inte dålig på bra länge och det finns många fantastiskt goda recept med sherry i . Bla en fläskfilepirog som jag har som är outstanding. Även en fläskfilegryta här från mk har jag testat med sherry i. Den var också mums,mums (L) Så jag tror du får köpa ny flaska snart igen :D
Snart är det påsk. Då kan ni använda den överblivna sherryn till tomat och sherry sill. En i mitt tycke delikat inläggning.
Ja, det får nog bli en stor flaska, det räcker nog inte med en liten, nu när jag fått så fina tips(Y)
Sherrysill är så gott. Köpte det i Väddö hamn smakade som godis.
Mvh
Höfta på med sherry och wiskey i maten
Jag har skrivit till systembolaget och bett om att de skall anskaffa detta i sortimentet.
Anders
Jag har en flaska halvtorr sherry i skafferiet, inte i barskåpet. Gott i marinader och sås.
Men Anders, sa du att Systemet ska börja sälja sill? :)
Sherry är sherry och det finns nog inget som kan ersätta det.
Men ett annat tips ni kan få till er matlagning är ÖL..
Jag använder öl i mycket av min matlagning.
Jag har öl i soppan, när jag kokar korv, jag gör aldrig en köttgryta utan att ha en flaska
öl i. Kom på en gång att när grytan smakar bra men man vill höja smakerna och få fram den
här mustiga smaken då är det öl som är lösningen.