Hur gör man en japansk kimche (om det nu stavas så...)??
2 mars 2001
Snabb kimchi!1 huvud kinakål1-1,5dl sweetchili0,5 dl fisksås finns på asiatbutikernågra stänk mald ingefäraSkär kinakålen i grovatärningarBlanda i alla ingredienser. Låt stå några timmar. Fisksåsen som ersätter saltet vätskar urkålen. Gott till kött och fiskrätter med asiatiskt ursprung.
5 mars 2001
Här komemr ett inhemskt recept jag fick i Korea!KIMCHI 4 salladskål (ca 10 kg) salt och vatten 1 rättika 1 näve skalade vitlöksklyftor färsk ingefära 2 små gula lökar 1 purjolök eller gräslök Fish Sauce 2 dl socker Mei Yen Smaksalt 1-1? dl malen rödpeppar färsk rödpeppar (att mixas med lite vatten - för extra stark smak) 1 dl vattenLägg salladen i kallt, väl saltat vatten 8-10 timmar. Skölj väl i rinnande vatten minst tre gånger (noga mellan bladen). Skär bort stjälken försiktigt Blanda vitlök, Fish Sauce, socker Mei Yen rödpeppar och vatten till en krämig sås "Måla" såsen noggrannt mellan alla salladsblad (använd handskar då pepparröran gärna vill färga av sig!) Strimla fint rättika, lök och (riven) ingefära. Lägg försiktigt in mellan salladsbladen. Skölj ur såsskålen med ett stort glas vatten, Mei Yen, lite Fish Sauce, socker, (ev 1 tsk fishpowder), färskriven ingefära, vitlök ? häll över salladen eller, köp färdig Kimcheepasta i burk. Lägg kimchin "vaccumtätt" i tättförslutande skålar (eller plastpåsar) Salladen är färdig efter ungefär 3-4 dagar i kylskåp. För snabb mognad, kan salladen stå i rumstemperatur över nattenoch är sedan färdig att ätas.
Hur gör man en japansk kimche (om det nu stavas så...)??
Snabb kimchi!1 huvud kinakål1-1,5dl sweetchili0,5 dl fisksås finns på asiatbutikernågra stänk mald ingefäraSkär kinakålen i grovatärningarBlanda i alla ingredienser. Låt stå några timmar. Fisksåsen som ersätter saltet vätskar urkålen. Gott till kött och fiskrätter med asiatiskt ursprung.
Här komemr ett inhemskt recept jag fick i Korea!KIMCHI 4 salladskål (ca 10 kg) salt och vatten 1 rättika 1 näve skalade vitlöksklyftor färsk ingefära 2 små gula lökar 1 purjolök eller gräslök Fish Sauce 2 dl socker Mei Yen Smaksalt 1-1? dl malen rödpeppar färsk rödpeppar (att mixas med lite vatten - för extra stark smak) 1 dl vattenLägg salladen i kallt, väl saltat vatten 8-10 timmar. Skölj väl i rinnande vatten minst tre gånger (noga mellan bladen). Skär bort stjälken försiktigt Blanda vitlök, Fish Sauce, socker Mei Yen rödpeppar och vatten till en krämig sås "Måla" såsen noggrannt mellan alla salladsblad (använd handskar då pepparröran gärna vill färga av sig!) Strimla fint rättika, lök och (riven) ingefära. Lägg försiktigt in mellan salladsbladen. Skölj ur såsskålen med ett stort glas vatten, Mei Yen, lite Fish Sauce, socker, (ev 1 tsk fishpowder), färskriven ingefära, vitlök ? häll över salladen eller, köp färdig Kimcheepasta i burk. Lägg kimchin "vaccumtätt" i tättförslutande skålar (eller plastpåsar) Salladen är färdig efter ungefär 3-4 dagar i kylskåp. För snabb mognad, kan salladen stå i rumstemperatur över nattenoch är sedan färdig att ätas.