Ska ha konfirmation på lördagen och planerar för fullt... Det är en dagstillställning med buffé men jag har snackat med en del av gästerna att dom gärna får stanna kvar och fira lördagskvällen med oss. Nu undrar jag bara hur jag ska hinna med allt! Vi tänkte marinera lite biff till kvällen, men skulle gärna ha en gratäng till, men hinner ju omöjligtvis fixa det på lördag morgon. Vet någon om man kan tillreda en potatisgratäng så gott som färdig dagen innan utan att den "lider"??
Tacksam för svar!
Mille
svt3 september 2008
Du kan göra hela gratängen klar dagen före och när du värmer den lägger du över riven ost så ser den nygjord ut
bernit3 september 2008
Ja !!
sonja553 september 2008
Varför inte köpa de fädiga gratängerna på påse de är klara i ugnen på 20 min. Den stora påsen räcker till 6-8 pers, den lilla till 2-3 pers. Jag brukar krydda på dem lite extra innan de sätts in i ugnen. Hade själv sådana när min man fyllde 60 år (till 25 pers.) de var faktiskt goda. Man måste få vara lite bekväm ibland. (Y)(Y)
sonja553 september 2008
Skrivet av sonja55 den 3 sep 2008
Varför inte köpa de fädiga gratängerna på påse de är klara i ugnen på 20 min. Den stora påsen räcker till 6-8 pers, den lilla till 2-3 pers. Jag brukar krydda på dem lite extra innan de sätts in i ugnen. Hade själv sådana när min man fyllde 60 år (till 25 pers.) de var faktiskt goda. Man måste få vara lite bekväm ibland. (Y)(Y)
Jag menar de som är vakumförpackade, inte de som är frysta
ennali13 september 2008
När jag gör potatisgratäng, gör jag den av rundpotatis
(det är nästan omöjligt av mandelpotatis) och då gräd-
dar jag gratängen halvfärdig. När jag ska bjuda på den
häller jag på lite extra vätska - grädde, matlagnings-
grädde eller mjölk - lägger på lite riven ost och gräddar
den färdig. Smakar precis som nygjord!! :p:p
Perfekt om man ska ha med den till stugan, knytis
eller något annat ställe!
Lycka till!
boz19653 september 2008
Det är med gratänger som med grytor - de är bäst dagen efter =P
MilleH4 september 2008
Tack för hjälpen - nu vet jag hur jag ska göra! (Y)
Ska ha konfirmation på lördagen och planerar för fullt... Det är en dagstillställning med buffé men jag har snackat med en del av gästerna att dom gärna får stanna kvar och fira lördagskvällen med oss. Nu undrar jag bara hur jag ska hinna med allt! Vi tänkte marinera lite biff till kvällen, men skulle gärna ha en gratäng till, men hinner ju omöjligtvis fixa det på lördag morgon. Vet någon om man kan tillreda en potatisgratäng så gott som färdig dagen innan utan att den "lider"??
Tacksam för svar!
Mille
Du kan göra hela gratängen klar dagen före och när du värmer den lägger du över riven ost så ser den nygjord ut
Ja !!
Varför inte köpa de fädiga gratängerna på påse de är klara i ugnen på 20 min. Den stora påsen räcker till 6-8 pers, den lilla till 2-3 pers. Jag brukar krydda på dem lite extra innan de sätts in i ugnen. Hade själv sådana när min man fyllde 60 år (till 25 pers.) de var faktiskt goda. Man måste få vara lite bekväm ibland. (Y)(Y)
Varför inte köpa de fädiga gratängerna på påse de är klara i ugnen på 20 min. Den stora påsen räcker till 6-8 pers, den lilla till 2-3 pers. Jag brukar krydda på dem lite extra innan de sätts in i ugnen. Hade själv sådana när min man fyllde 60 år (till 25 pers.) de var faktiskt goda. Man måste få vara lite bekväm ibland. (Y)(Y)
Jag menar de som är vakumförpackade, inte de som är frysta
När jag gör potatisgratäng, gör jag den av rundpotatis
(det är nästan omöjligt av mandelpotatis) och då gräd-
dar jag gratängen halvfärdig. När jag ska bjuda på den
häller jag på lite extra vätska - grädde, matlagnings-
grädde eller mjölk - lägger på lite riven ost och gräddar
den färdig. Smakar precis som nygjord!! :p:p
Perfekt om man ska ha med den till stugan, knytis
eller något annat ställe!
Lycka till!
Det är med gratänger som med grytor - de är bäst dagen efter =P
Tack för hjälpen - nu vet jag hur jag ska göra! (Y)
Du kanske kan göra denna:
Fransk potatisgratäng
Kanonbra!
Jag har gjort så tidigare men glömt bort det. Nu blev jag påmind och har sparat sajohs recept.