Jag har just upptäckt att det blir väldigt gott med lite kanel i grytor gärna tomatbaserade, kombinationen kanel,spiskummin,paprika pulver och chili lyfter smakerna rejält men tänk på att den inte får dominera på något sätt.
Har ni några bra mat tips med kanel?
Hams16 november 2012
Jag håller med ! Brukar ha lite kanel i köttfärssåsen, alternativt kalops, tillsammans med santa maria's krydda Cacao och Chili. Lyfter fram smakerna väldigt bra =) har man inte kryddan kan man tillsätta vanlig cacao i liten mängd.
boz196516 november 2012
Kanel används i bl.a. moussaka och i en del nordafrikanska rätter. Klart underskattad krydda enligt min enkla åsikt.
jag brukar ofta använda kanel i maten. tex.. i kötfärsblandning .. när du steker köttfärs o lök tillsätt sen kanel salt svartpeppar och gurkmeja... helt underbart
TTJ16 november 2012
Kokade aroniasaft och lät en kanelstång koka med ett tag. Resultatet blev riktigt gott!!! (Y)
Cassiopeya16 november 2012
Kanel i mat har jag inte testat så mkt, men jag har gjort plommonmarmelad med kanel och rabarbersaft med kanel, mycket gott!
boz196516 november 2012
Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)
Cassiopeya16 november 2012
Skrivet av Mithrandir den 16 nov 2012
Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)
Det kanske vore ngt! Jag brukar tillsätta några droppar kardemummaessence i kaffet, blir också jättegott! (L)
MatAnders17 november 2012
Kul tack för alla tips.
evaullabritt17 november 2012
En av mina favoriteätter är en renskavsgryta med mycket kanel och grädde, dessutom lök, svamp, paprika renskav, salt och peppar förståss. Det år kanelen som gör denna rått. Mina gäster har alltid svårt att gissa vilka kryddor grytan innehåller.
evaullabritt17 november 2012
Glömde skriva att tomatpure också ingår. Receptet finns här: http://www.matklubben.se/recept/renskavsgryta_med_kanel_102144.html
Jag har just upptäckt att det blir väldigt gott med lite kanel i grytor gärna tomatbaserade, kombinationen kanel,spiskummin,paprika pulver och chili lyfter smakerna rejält men tänk på att den inte får dominera på något sätt.
Har ni några bra mat tips med kanel?
Jag håller med ! Brukar ha lite kanel i köttfärssåsen, alternativt kalops, tillsammans med santa maria's krydda Cacao och Chili. Lyfter fram smakerna väldigt bra =) har man inte kryddan kan man tillsätta vanlig cacao i liten mängd.
Kanel används i bl.a. moussaka och i en del nordafrikanska rätter. Klart underskattad krydda enligt min enkla åsikt.
Kryddblandning till moussaka
Testa detta:
http://www.ica.se/recept/kyckling-med-kanel-kardemummacouscous-inyama-ye-nkukhu-3942/
jag brukar ofta använda kanel i maten. tex.. i kötfärsblandning .. när du steker köttfärs o lök tillsätt sen kanel salt svartpeppar och gurkmeja... helt underbart
Kokade aroniasaft och lät en kanelstång koka med ett tag. Resultatet blev riktigt gott!!! (Y)
Kanel i mat har jag inte testat så mkt, men jag har gjort plommonmarmelad med kanel och rabarbersaft med kanel, mycket gott!
Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)
Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)
Det kanske vore ngt! Jag brukar tillsätta några droppar kardemummaessence i kaffet, blir också jättegott! (L)
Kul tack för alla tips.
En av mina favoriteätter är en renskavsgryta med mycket kanel och grädde, dessutom lök, svamp, paprika renskav, salt och peppar förståss. Det år kanelen som gör denna rått. Mina gäster har alltid svårt att gissa vilka kryddor grytan innehåller.
Glömde skriva att tomatpure också ingår. Receptet finns här: http://www.matklubben.se/recept/renskavsgryta_med_kanel_102144.html