Hej!
Jag vill bara be er att korrekturläsa era recept innan ni lägger upp dem.
Bara idag har jag tittat på två recept där för mycket information saknas för att man ska kunna genomföra det ordentligt.
Gradantal på ugnen saknas ibland, ingredienser nämns i beskrivningen, men inte i ingredienslistan och tvärtom.
Exempelvis har det stått att man ska blanda i sockret, men det står inte hur mycket. Det har också stått att man ska ha i salt, men inte när. Det finns även de som inte skrivit ut hur länge något ska vara i ugnen...
Det blir så mycket lättare om vi korrekturläser våra recept innan vi ger ut dem, snälla tänk på detta!
MVH
Matilda
Varg21816 november 2010
Jag håller med! Mer korrekturläsning åt folket!
Det är så frustrerande med halvfärdiga recept...
Visst, man kan ju alltsomoftast lista ut tider och grader, men med mått är lite svårare..
Okänd16 november 2010
Jag har väl haft tur då när jag har letat recept.Eller också ratar jag recept som är ofullständiga vid första titten. Det finns också recept som man får gissa sig till volym.
Det kan stå potatis bara. Jaha hur många, mycket då? Stora eller små? Och ska den skivas kan det också vara bra att veta hur tunna skivor. Det påverkar tidsangivelsen i ugnen också.
Iofs så är det recept som är över 2 månader gamla. Jag hoppas det blir tydligare nu när saiten ska uppdateras.
Och hur många läser reglerna om hur man skriver ett recept korrekt. Gå in på manualen och läs innan så slipper ni också få receptet i retur. Och bli uppretade för det.
Josses16 november 2010
Ibland upptäcker man inte att man har gjort fel trots att man läser dem flera gånger innan man skickar in dem.
Kan det vara så svårt att skicka tillbaka dem för rättelse innan de blir godkända?{question}
Är det inte det ni godkännare är till för att se om det är något fel vi gör och hjälpa oss om det har blivit fel?
Det har nog hänt fler än mig att de har kommit tillbaka och det har stått att man ska kolla upp stavelsen på tex créme fraiche för den är fel och ändå har man skrivit av burken för att det
ska bli rätt stavat.
Läsa manualen gör vi nog men trots det så kommer de ibland åter pga ditten och datten och man gör om och ändå hittas det mer fel, kan det inte skrivas alla fel på en gång?
Ni godkännare ska ha en STOR ros för ert arbete här!!!
Marre7316 november 2010
Håller helt med föregående "talare", men det är frustrerande när recept kommer tillbaka om och om och omigen.Tack och lov var det länge sedan nu, men det kanske är jag som blivit bättre på att skriva.............{embarrassed}
Har ibland fått en undran ang recepten med och det är bra, jag svarar snarast möjligt!
boz196516 november 2010
Jag har också märkt att det kan vara lite si-och-så med gamla recept från tiden innan MK införde godkännarsystemet. Men efter det tycker jag faktiskt att det har blivit en hyfsad standard på recepten.
Vad man måste tänka på är att godkännarna också är människor och fel slinker igenom ibland. Det finns ingen übergodkännare som är felfri.
Hittar man fel som är så allvarliga att receptet är oanvändbart tycker jag att man ska messa Lilloo och bifoga en länk till receptet ifråga så tror jag nog att hon, eller nån annan godkännare gärna kollar upp det.
Varg21817 november 2010
Ingen anklagar väl godkännarna?
Toppenjobb gör ni!
Det är vi slashasar som slarvskriver ner recepten som behöver skärpa oss ;-)
Cassiopeya17 november 2010
Har också upptäkt en del missar i vissa recept ibland. Då har jag skickat ett meddelande eller skrivit en kommentar till receptet. Vill ju såklart kunna göra ett recept som verkar gott som jag hittar. Har själv fått en kommentar till ett av mina recept när det fattades ingredienser. Superbra! Då kunde jag ju bara gå in och ändra det:)
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
Josses17 november 2010
Skrivet av Cassiopeya den 17 nov 2010
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
Det är så här jag menar om någon skulle missförstå mitt tidigare inlägg.
MosterNettan17 november 2010
Skrivet av Varg218 den 17 nov 2010
Ingen anklagar väl godkännarna?
Toppenjobb gör ni!
Det är vi slashasar som slarvskriver ner recepten som behöver skärpa oss ;-)
Rätt så! Håller med dig.
Det är ju en självklarhet att man går igenom vad man skrivit innan man skickar iväg nånting, oavsett det är ett recept eller nåt annat.
Om vi själva hjälper till med korrläsning (eller nån annan i närheten) så underlättar vi för samtliga och vi slipper kanske få tillbaka för att det är underkänt.
Ha en fortsatt solig vinterdag! (H)
Cassiopeya17 november 2010
Skrivet av Josses den 17 nov 2010
Skrivet av Cassiopeya den 17 nov 2010
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
Det är så här jag menar om någon skulle missförstå mitt tidigare inlägg.
Hej!
Jag vill bara be er att korrekturläsa era recept innan ni lägger upp dem.
Bara idag har jag tittat på två recept där för mycket information saknas för att man ska kunna genomföra det ordentligt.
Gradantal på ugnen saknas ibland, ingredienser nämns i beskrivningen, men inte i ingredienslistan och tvärtom.
Exempelvis har det stått att man ska blanda i sockret, men det står inte hur mycket. Det har också stått att man ska ha i salt, men inte när. Det finns även de som inte skrivit ut hur länge något ska vara i ugnen...
Det blir så mycket lättare om vi korrekturläser våra recept innan vi ger ut dem, snälla tänk på detta!
MVH
Matilda
Jag håller med! Mer korrekturläsning åt folket!
Det är så frustrerande med halvfärdiga recept...
Visst, man kan ju alltsomoftast lista ut tider och grader, men med mått är lite svårare..
Jag har väl haft tur då när jag har letat recept.Eller också ratar jag recept som är ofullständiga vid första titten. Det finns också recept som man får gissa sig till volym.
Det kan stå potatis bara. Jaha hur många, mycket då? Stora eller små? Och ska den skivas kan det också vara bra att veta hur tunna skivor. Det påverkar tidsangivelsen i ugnen också.
Iofs så är det recept som är över 2 månader gamla. Jag hoppas det blir tydligare nu när saiten ska uppdateras.
Och hur många läser reglerna om hur man skriver ett recept korrekt. Gå in på manualen och läs innan så slipper ni också få receptet i retur. Och bli uppretade för det.
Ibland upptäcker man inte att man har gjort fel trots att man läser dem flera gånger innan man skickar in dem.
Kan det vara så svårt att skicka tillbaka dem för rättelse innan de blir godkända?{question}
Är det inte det ni godkännare är till för att se om det är något fel vi gör och hjälpa oss om det har blivit fel?
Det har nog hänt fler än mig att de har kommit tillbaka och det har stått att man ska kolla upp stavelsen på tex créme fraiche för den är fel och ändå har man skrivit av burken för att det
ska bli rätt stavat.
Läsa manualen gör vi nog men trots det så kommer de ibland åter pga ditten och datten och man gör om och ändå hittas det mer fel, kan det inte skrivas alla fel på en gång?
Ni godkännare ska ha en STOR ros för ert arbete här!!!
Håller helt med föregående "talare", men det är frustrerande när recept kommer tillbaka om och om och omigen.Tack och lov var det länge sedan nu, men det kanske är jag som blivit bättre på att skriva.............{embarrassed}
Har ibland fått en undran ang recepten med och det är bra, jag svarar snarast möjligt!
Jag har också märkt att det kan vara lite si-och-så med gamla recept från tiden innan MK införde godkännarsystemet. Men efter det tycker jag faktiskt att det har blivit en hyfsad standard på recepten.
Vad man måste tänka på är att godkännarna också är människor och fel slinker igenom ibland. Det finns ingen übergodkännare som är felfri.
Hittar man fel som är så allvarliga att receptet är oanvändbart tycker jag att man ska messa Lilloo och bifoga en länk till receptet ifråga så tror jag nog att hon, eller nån annan godkännare gärna kollar upp det.
Ingen anklagar väl godkännarna?
Toppenjobb gör ni!
Det är vi slashasar som slarvskriver ner recepten som behöver skärpa oss ;-)
Har också upptäkt en del missar i vissa recept ibland. Då har jag skickat ett meddelande eller skrivit en kommentar till receptet. Vill ju såklart kunna göra ett recept som verkar gott som jag hittar. Har själv fått en kommentar till ett av mina recept när det fattades ingredienser. Superbra! Då kunde jag ju bara gå in och ändra det:)
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
Ingen anklagar väl godkännarna?
Toppenjobb gör ni!
Det är vi slashasar som slarvskriver ner recepten som behöver skärpa oss ;-)
Rätt så! Håller med dig.
Det är ju en självklarhet att man går igenom vad man skrivit innan man skickar iväg nånting, oavsett det är ett recept eller nåt annat.
Om vi själva hjälper till med korrläsning (eller nån annan i närheten) så underlättar vi för samtliga och vi slipper kanske få tillbaka för att det är underkänt.
Ha en fortsatt solig vinterdag! (H)
Tycker också det är bra med godkännare. Även om man läser igenom ett recept flera gånger kan man såklart missa, alltid lättare för någon annan att läsa och upptäcka fel.
{snicker}