Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddsill, ansjovis

  • 12 maj 2001

    Som utlandsboende utan tillgång till insaltad sill eller ansjovis önskar jag recept på kryddsill som läggs in rå .Samt hur saltar man in sill resp. hur gör man själv ansjovis.Fisk finns i all former och arter(Thai) så hitta något liknande våra fisksorter är inte så svårt.

  • 12 maj 2001

    Hej ett tidigare inlägg från 23/3Ett recept på inlagd sill.Ca 5 port 5 SillfiléerLag:2 dl vatten3 dl socker1 dl ättiksprit 12%1 skivad rödlökca5 grovkrossade kryddpepparkornGarneringFinhackad rödlökGrovkrossad kryddpeppar.Vattna ur filéerna över natten i rikligt med vatten.Värm vatten och socker så sockret löser sig , låt kallna Tillsätt ättika, lök och kryddpeppar.Lägg sillen (skuren i bitar på snedden) i en burk/ kruka slå lagen över.Låt stå i minst 2 dygn.Kryddorna kan man ju varieralägga till chili om man vill ha starkare eller annan favorit.Det är skillnad på ansjovis och ansjovis. På sydligare breddgrader fångas en liten fisk som heter ansjovis. När den läggs in byter den namn till sardell. Det är hårt saltade små filéer som ligger rullade i konservburken. Står det ansjovis i internationella recept är det i allmänhet sardeller som avses. Svensk ansjovis görs på den minsta sortens sill, så kallad vassbuk eller brisling. Samma fisk används för övrigt till svenska sardininläggningar. För att få ansjovis gnids fisken med salt, socker och kryddor och lagras fyra till sex veckor

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.