Potatis är ju bannlyst för stärkelsen, om jag inte har fel. Men om jag skulle göra kroppkakor så river man ju potatisen och sedan kramar ur vatten och stärkelse.
Hur mycket kolhydrater blir det kvar?
Marksten30 januari 2012
puff
Mistys30 januari 2012
Svårt att svara på. Det jag vet är att potatis inte bara består av stärkelse som är en sorts kolhydrat utan även glukos och fibrer som också är kolhydrater. Dessa kramas ju inte ur. Skulle gissa att de flesta kolhydrater fortfarande är kvar och den del som kramas ur är så liten att det knappast gör någon skillnad. Då detta bara är en gissning får du kanske vänta och se om någon annan har ett bättre svar.
Om man söker på www.fineli.fe så har potatis och maträtten ungefär samma innehåll.
Potatis är ju bannlyst för stärkelsen, om jag inte har fel. Men om jag skulle göra kroppkakor så river man ju potatisen och sedan kramar ur vatten och stärkelse.
Hur mycket kolhydrater blir det kvar?
puff
Svårt att svara på. Det jag vet är att potatis inte bara består av stärkelse som är en sorts kolhydrat utan även glukos och fibrer som också är kolhydrater. Dessa kramas ju inte ur. Skulle gissa att de flesta kolhydrater fortfarande är kvar och den del som kramas ur är så liten att det knappast gör någon skillnad. Då detta bara är en gissning får du kanske vänta och se om någon annan har ett bättre svar.
Om man söker på www.fineli.fe så har potatis och maträtten ungefär samma innehåll.