Jag undrar om någon vet ifall man kan göra lingonsylt med sötningsmedel i stället för socker?Kan sådan sylt hålla sig?I så fall skulle jag gärna vilja ha ett recept.Jag har frågat tidigare men fick då bara ett svar om att jag skulle frysa in lingonen,men jag vill göra sylt att ha på burkar.Så snälla om någon har ett recept så hoppas jag att ni delar med er av det till mig.Jag tackar på förhand för vänligheten.
Hälsningar från gamla Elsa.{question}
boz19651 september 2011
Det går alldeles utmärkt om man tillsätter lite bensoesyra, den hittar du i kryddhyllan/bakavdelningen i butiken. Eventuellt får du kanske också tillsätta en aning pektin om den blir för rinnig.
boz19651 september 2011
Vad gäller recept så kan du göra sylten som vanligt och ersätta sockret med samma mängd (volym - inte vikt) sötningsmedel av typen Canderel Strö eller liknande. 1 dl Canderel = 1 dl strösocker.
Jormkocken23 september 2011
Syltsocker som innehåller pektin är perfekt. Har nyligen kokat 16 burkar som jag förvarar i källaren, när du plockar lingonen så plocka även de som är omogna (vita) de innehåller pektin naturligt vilket gör att du med fördel kan ta halva mängden strösocker och andra halvan syltsocker. Se bara till att sterilisera burkarna i ugnen på 125 grader i ca 15 minuter så håller sylten i flera år!
Lycka till om du inte redan satt igång med syltkoket!
elsa-nilsson24 september 2011
Tack för svaret!
Nu är det så att jag tyvärr måste avstå från socker i sylten alltså även syltsocker.
Jag har redan kokat sylt med strösuckett,får se om det håller sig.{skywalker}
margitkallgren24 september 2011
Förr i tiden när man hade ont om pengar kokade man lingonsylt utan socker. Sen rörde man ner litet socker i varje portion man tog upp. Man förvarade sylten i en träkagge som stod kallt,
Om lingonen är mogna innehåller de naturligt benzoesyrat natron. Det behöver inte tillsättas.
Lycka till! Mvh Margit
Jag undrar om någon vet ifall man kan göra lingonsylt med sötningsmedel i stället för socker?Kan sådan sylt hålla sig?I så fall skulle jag gärna vilja ha ett recept.Jag har frågat tidigare men fick då bara ett svar om att jag skulle frysa in lingonen,men jag vill göra sylt att ha på burkar.Så snälla om någon har ett recept så hoppas jag att ni delar med er av det till mig.Jag tackar på förhand för vänligheten.
Hälsningar från gamla Elsa.{question}
Det går alldeles utmärkt om man tillsätter lite bensoesyra, den hittar du i kryddhyllan/bakavdelningen i butiken. Eventuellt får du kanske också tillsätta en aning pektin om den blir för rinnig.
Vad gäller recept så kan du göra sylten som vanligt och ersätta sockret med samma mängd (volym - inte vikt) sötningsmedel av typen Canderel Strö eller liknande. 1 dl Canderel = 1 dl strösocker.
Syltsocker som innehåller pektin är perfekt. Har nyligen kokat 16 burkar som jag förvarar i källaren, när du plockar lingonen så plocka även de som är omogna (vita) de innehåller pektin naturligt vilket gör att du med fördel kan ta halva mängden strösocker och andra halvan syltsocker. Se bara till att sterilisera burkarna i ugnen på 125 grader i ca 15 minuter så håller sylten i flera år!
Lycka till om du inte redan satt igång med syltkoket!
Tack för svaret!
Nu är det så att jag tyvärr måste avstå från socker i sylten alltså även syltsocker.
Jag har redan kokat sylt med strösuckett,får se om det håller sig.{skywalker}
Förr i tiden när man hade ont om pengar kokade man lingonsylt utan socker. Sen rörde man ner litet socker i varje portion man tog upp. Man förvarade sylten i en träkagge som stod kallt,
Om lingonen är mogna innehåller de naturligt benzoesyrat natron. Det behöver inte tillsättas.
Lycka till! Mvh Margit