Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpulver i stället för färsk lök

 • MissLo 25 januari 2009

  Jag har problem med att använda lök i matlagningen. Jag har svårt för att både äta den och hantera den :(.
  Jag vill ju ändå att maten skall smaka hyfsat bra när man skall ha matgäster och undrar jag om ni här på Mk vet om det kommer att smaka någorlunda bra om jag använder lök-/ vitlökspulver i stället.

 • Glansspray 25 januari 2009

  Vi använder "Alpnärings Vitlökskrydda" och maten smakar underbart! (Y)

 • sjsj 25 januari 2009

  Mina barn gillade inte konsistensen på lök i t ex. köttfärssås när de var små.
  Då började jag använda lökpulver i stället. Tar ca 1 msk till 400 gr köttfärs och det smakar jättebra plus att barnen äter utan gnäll.
  Vitlök har jag däremot alltid pressat i tycker inte pulvret håller måttet riktigt.

 • anluk 25 januari 2009

  Jag använder lökpulver i matlagningen kontinuerligt eftersom mina tjejer spyr galla över lökbitarna i maten annars. (Men ibland får de vara så goda och pilla ändå....) Men jag tycker faktiskt det smakar bra med lökpulver. I köttbullarna har jag alltid lökpulver tycker det blir bättre med det.

 • Memelie 25 januari 2009

  Jag använder oftast lökpulver. Då slipper man skala och hacka löken (Y), för det svider ju så jobbigt i ögonen :'(

 • 25 januari 2009

   

 • 25 januari 2009

   

 • irenelarsson 25 januari 2009

  :)Jag kan verkligen rekomendera Alpnärings vitlökskrydda
  och deras Löksoppepulver. Dessa ersätter vanliga lökar i alla recept jag lagar.

 • jimboz 25 januari 2009

  När barnen var små så använde jag Rivjärnet och fick då minimalt med lökbitar..

 • farmoringer 25 januari 2009

  Jag använder också rivjärnet om det är lök i maten och nån absolut inte kan äta om det är lök i....Då märks ingen lök. Man får bara smaken..

 • Matvagott 25 januari 2009

  (Y) Det är toppen och använda det när man har barn som inte gillar lökens bitar..Ibland är löken och vitlöken slut hemma ...Det kan hända....då använder jag pulver istället smaken blir samma men inga bitar då... Så tycker jag....:p

 • MissLo 25 januari 2009

  Tack alla ni som svarat. När det gäller lök känns det fortfarande som när jag var barn och det gläder mig att ni alla säger att det går lika bra med lökpulver. I morgon kommer jag att köpa Alpnärings vitlökskrydda och vem vet, kanske t.o.m. jag kommer att tycka maten smakar godare :)
  Tack än en gång för alla svar och tips.(Y)

 • Daliaflicka 25 januari 2009

  Eftersom jag är student på folkhögskolan och därför får frukost, lunch, middag och två mellanmål serverade måndag - fredag behöver jag bara laga mat på helgerna. Då är det oerhört praktiskt med torkade kryddor, eftersom de dels har lång hållbarhet (så att t.ex. inte löken hinner bli dålig under veckan innan jag ska använda den), och dels tar pyttelite plats i vårt mikroskopiska kök som delas av 6 personer. Tycker att många kryddor smakar absolut bäst när de är färska, men lökpulver funkar oftast jättebra och tur är väl det eftersom man använder det så ofta.

 • Lotten_J 26 januari 2009

  Jag använde rivjärnet till löken då en av mina söner inte gillade lökbitarna i maten men han åt gladeligen då han inte märkte av lökbitarna......annars funkar lökpulver också men personligen tycker jag vanlig lök smakar bättre

 • 26 januari 2009

   

 • Nusse 26 januari 2009

  Skrivet av B-O den 26 jan 2009

  Nu när ML har fått svar på sin fråga måste jag delge er en liten solskenshistoria.
  Jag stod och hackade lök för X antal år sedan, tårarna rann utmed kinderna på mig och plötsligt utbrast min äldste son med frågan.
  - "Bet löken dig, pappa?"


  Det var en söt fråga från din gosse!(L)

 • LaJefa 26 januari 2009

  Jag åt inte lök när jag var mindre, men idag kan jag knappt laga mat utan lök.
  Tror att mycket det här med att barn oftast inte äter lök är en fix idé (grupptryck...kompisarna på skolan äter inte lök...så det kan ju inte vara gott).
  Min dotter är uppvuxen på lök och vitlök och äter den i alla former.
  Mitt tips är att fin-fin hacka löken (helst inte riva den pga att det kan ge en besk smak) och fräsa den så att den blir mjuk, ett par droppar kinesisk soja så att den blir gyllenbrun (för att dölja den vita färgen) och därefter blanda den i färs eller andra rätter. Oftast är det när dem ser löken som dem inte vill äta den.
  Själv tycker jag att man får en speciell eftersmak av lökpulver och den tilltalar inte mig, föredrar därför alltid färsk lök...gul, silver, röd, vit...ja det spelar ingen roll bara den inte är i pulverform.

  Tips nummer två är att medan ni hackar lök så håll munnen stängd...då rinner inte ögonen så lätt! (inget sarkastiskt skämt utan testa det hjälper en del i alla fall).

  ""B-O...den var riktigt gullig!!!""

  Buen dia!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.