Är nog ingen bagare, har provat att baka Källans bröd 2 gånger, degen är väldigt lös och flyter ut till platta pannkakor. Vad gör jag för fel?
zonale26 september 2008
Spontant känner jag att det är för lite mjöl i degen men om du fått receptet härifrån MK så föreslår jag att du kontaktar receptskrivaren.:)
monac26 september 2008
pröva med mer mjöl som hubert06 skriver. Blir det platt kan det handla om att du jäst förläng eller behöver mer jäst...för kall eller varm degvätska är allternativ!:o
vad är det för recept???
Smulpajen26 september 2008
Kanske har du arbetat degen för lite? Vet inte vad för slags bröd du bakat, men ofta är det arbetstiden som är för kort. Många bröd ska knådas länge för att uveckla glutenet. Om man kör degen i assistent är det inget ovanligt att köra mellan 10-20 min. Jästiden är också ofta för kort. Här är inte tre tim ovanligt för att få en bra konsistens. Det är ju så olika från bröd till bröd. Och som sagt, jag vet inte vad det är för bröd du bakat!
systeryster26 september 2008
Om man rör ihop degen manuellt eller kör den i matberedare behövs det olika mängd mjöl.
Kanske ditt recept är gjort för att köras i matberedare, då det kräver mindre mjöl.
Då kanske du behöver tillsätta mera mjöl om du knådar ihop det manuellt.???:o
Är nog ingen bagare, har provat att baka Källans bröd 2 gånger, degen är väldigt lös och flyter ut till platta pannkakor. Vad gör jag för fel?
Spontant känner jag att det är för lite mjöl i degen men om du fått receptet härifrån MK så föreslår jag att du kontaktar receptskrivaren.:)
pröva med mer mjöl som hubert06 skriver. Blir det platt kan det handla om att du jäst förläng eller behöver mer jäst...för kall eller varm degvätska är allternativ!:o
vad är det för recept???
Kanske har du arbetat degen för lite? Vet inte vad för slags bröd du bakat, men ofta är det arbetstiden som är för kort. Många bröd ska knådas länge för att uveckla glutenet. Om man kör degen i assistent är det inget ovanligt att köra mellan 10-20 min. Jästiden är också ofta för kort. Här är inte tre tim ovanligt för att få en bra konsistens. Det är ju så olika från bröd till bröd. Och som sagt, jag vet inte vad det är för bröd du bakat!
Om man rör ihop degen manuellt eller kör den i matberedare behövs det olika mängd mjöl.
Kanske ditt recept är gjort för att köras i matberedare, då det kräver mindre mjöl.
Då kanske du behöver tillsätta mera mjöl om du knådar ihop det manuellt.???:o