Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad tofu, hur gör jag?

  • mattjejen 19 maj 2015

    Hej!
    Jag ska laga mat till min sons studentmottagning. Det kommer en som är vegan och jag tänkte försöka göra så hans mat liknar den andra. Jag ska göra den här marinerade fläskfilén...
    http://www.matklubben.se/recept/italiensk_marinerad_flaeskfile_17915.html
    Så då tänkte jag att man kan marinera tofu i den marinaden.
    Men då kommer frågorna eftersom jag aldrig lagat nåt med tofu tidigare...
    1 Det finns tydligen olika sorters tofu, vilken passar bäst?
    2 Ska man steka tofun lr kan man ha den som den är? Isåfall före lr efter marinaden?
    3 Kan man laga till den tex dagen innan lr är det bäst att göra det precis innan vi ska äta?

    Hoppas att någon kan hjälpa mig så tofun blir så god som den bara kan bli {eat}

  • stepanova 20 maj 2015

    hej, du har ett spännande projekt framför dig! kan inte allt om tofu men att den håller sig i många dagar vet jag, så den kan du göra i god tid som förberdning. den tofun jag har ätit har blivit dirrekt nedlagd i en kokande sås. så tror bara den ska liksom "värmas".
    den jag åt var även hemmagjord så jag kan juh inte garantera att detta gäller köpt tofu. men kanske du har någon nytta av denna info :)

  • mattjejen 20 maj 2015

    Hej, ja det e både spännande å kul att fixa sånt här å särskilt när man ska laga nåt man aldrig gjort å inte vet hur det funkar med tofun. Det här blir den tredje å sista studentmottagningen jag fixar, minstingen har blivit stor han me (L)

    Tack för ditt svar om tofun det hjälper mig, alla tips e välkomna stora som små {dance}bra.
    Jag provar att lägga den i marinaden dagen innan å hoppas att det blir bra {eat}

  • smulpajen1 21 maj 2015

    Hej!

    Har bara ätit/lagat det några gånger så har inte mkt erfarenhet.. men de gångerna har jag alltid använt mig utav "TOFU NATURELL" från Kung Markatta. Det är en fast tofu som inte är smaksatt. Den fasta tofun har konsistens ungefär som en fetaost. Jag brukar skära den i kuber och steka den. Det går såklart lika bra att äta den "rå" men jag gillar att få till lite "stekyta".Jag har provat lägga i marinad både före och efter stekning o båda varianterna har funkat för mig. Ibland marinerar jag annars kryddar jag den bara. Det går bra att laga till den någon dag i förväg. Blir bara bättre av att få "gotta till sig av de andra smakerna".

    Vet att det även finns marinerad fast tofu samt ngn form av mjuk tofu (tror den kallas silkestofu) men den är som jag förstått det mera som färskost i konsistensen (dvs troligen inte lämplig till ditt recept).

    Lycka till! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.