Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

nicer dicer....få långa stavar?

  • slarvan 6 januari 2014

    Köpte en nicer dicer för några dagar sen och är så nöjd. Det går så fort att göra en sallad nu :) Men däremot får jag inte till långa stavar...av tex morötter. Jag gillar att ha moröttstavar som tilltugg. Men jag får inte till det, får bara korta stavar. Men vill kunna få längre, likadant om man ska göra pommes....så långa vill jag ha dom. Men om man tar en lång morotsbit och ska dela den så det blir stavar, är den för lång så viker den sig ju bara.....Ser på reklamvideon att dom använder den yttre delen av locket (alltså den som är längst mot öppningen) Men då går ju inte moroten ända ner...om ni fattar hur jag menar. Lite irriterad över detta, då den är så bra i övrigt...Är det bara jag som inte fattar eller??

  • rosatalo 7 januari 2014

    Det är ju så att det fungerar inte riktigt så bra son det ser ut i reklamen. Det är samma med Janssonpotatis tycker jag, man skulle vilja ha lite längre stickor men får nöja sig men kortare . Tycker ändå att det uppvägs av att det går så mycket snabbare. Lök går ju inte heller att hacka något vidare, men som sagt skivande och hackande av främst rotfrukter går enkelt och fort. Så vill man ha långa dipgrönsaker är det bara gamla vanliga beprövade metoder som gäller, tyvärr.

  • boz1965 7 januari 2014

    Betala 600 spänn för en plastlåda för att göra ett jobb som, efter lite övning, går både snabbare och bättre att göra med en hyfsad kniv? Nej tack!

  • kallebakom 8 januari 2014

    köp en mandolin ?

  • rosatalo 9 januari 2014

    Skrivet av boz1965 den 7 jan 2014

    Betala 600 spänn för en plastlåda för att göra ett jobb som, efter lite övning, går både snabbare och bättre att göra med en hyfsad kniv? Nej tack!


    Jag har knivar som kostar mer än 600kr och är inte tid också pengar? Det sägs ju så.Det går definitivt inte snabbare att göra Jansson potatis med kniv, alla har ju inte heller jobbat som kock så det kanske inte ens finns intresse, tid eller lust att öva med kniven från morgon till kväll. :D

  • boz1965 12 januari 2014

    Skrivet av rosatalo den 9 jan 2014

    Skrivet av boz1965 den 7 jan 2014

    Betala 600 spänn för en plastlåda för att göra ett jobb som, efter lite övning, går både snabbare och bättre att göra med en hyfsad kniv? Nej tack!


    Jag har knivar som kostar mer än 600kr och är inte tid också pengar? Det sägs ju så.Det går definitivt inte snabbare att göra Jansson potatis med kniv, alla har ju inte heller jobbat som kock så det kanske inte ens finns intresse, tid eller lust att öva med kniven från morgon till kväll. :D


    Potatis till janssons skär man bäst med mandolin.

  • rosatalo 13 januari 2014

    Skrivet av boz1965 den 12 jan 2014

    Skrivet av rosatalo den 9 jan 2014

    Skrivet av boz1965 den 7 jan 2014

    Betala 600 spänn för en plastlåda för att göra ett jobb som, efter lite övning, går både snabbare och bättre att göra med en hyfsad kniv? Nej tack!


    Jag har knivar som kostar mer än 600kr och är inte tid också pengar? Det sägs ju så.Det går definitivt inte snabbare att göra Jansson potatis med kniv, alla har ju inte heller jobbat som kock så det kanske inte ens finns intresse, tid eller lust att öva med kniven från morgon till kväll. :D


    Potatis till janssons skär man bäst med mandolin.


    Gör inte den bara skivor, eller finns det sådana som strimlar också? En mandolin finns förresten med i nicerdicer och den är utmärkt men skivorna blir för tunna för att göra stickor till Jansson av.

  • boz1965 13 januari 2014

    Skrivet av rosatalo den 13 jan 2014

    Skrivet av boz1965 den 7 jan 2014

    Potatis till janssons skär man bäst med mandolin.


    Gör inte den bara skivor, eller finns det sådana som strimlar också? En mandolin finns förresten med i nicerdicer och den är utmärkt men skivorna blir för tunna för att göra stickor till Jansson av.


    Kolla in den här, jag har en sån sen 10 år tillbaka och den är lika vass idag som när den var ny:

    http://bagarenochkocken.se/knivar-tillbehor/kyocera-knivar/kyocera-julienne-strimlare-med-keramiskt-blad/

    Finns även ställbara varianter hos andra handlare, men tumregeln är att ju fler rörliga delar, desto större chans att nåt går sönder. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.