jag har en nötstek som jag tänkt tillaga idag men som jag till min fasa upptäckte att den hade bäst före datum den 30/10,kan jag använda den ändå,det luktar inget, snälla hjälp
maggi1 november 2009
.Köttet har kanske mörknat i färgen, ingen fara. Så länge det inte luktar kan det inte vara någon fara. Eller så kan du ju lägga den i frysen och laga den senare.
sikaal1 november 2009
Naturligtvis kan du använda den! Bäst före är bäst FÖRE, inte sista förbrukningsdag! Om den inte luktar illa är den bara att använda.
Lycka till
Lena
maria_wijk1 november 2009
Luktar den inte surt och inte är "klibbig" på ytan skall det inte vara någon fara.
The_mama97mia1 november 2009
Precis, instämmer med föregående talare. Lita på din näsa. :)
Mellanbellan1 november 2009
En dag hit eller dit! Klart du kan använda köttet om det har legat kallt hela tiden och det inte luktar illa.
Stek det direkt ikväll i stekgryta så har du en färdig stek som du kan frysa in med skyn eller så fryser du in steken direkt och steker den när du tar fram den.
mafia1 november 2009
Ingen fara, om den har förvarats kallt. Den hår datumhysterin är helt onödig om man använder sin näsa och sunt förnuft. (Y)
Okänd1 november 2009
Förmodligen är det ännu bättre om ytterligare ett par dagar!
Skär bort eventuella delar som mörknat.
Lägg fram steken i rumstemperatur ett par tre timmar innan du steker den.
jag har en nötstek som jag tänkt tillaga idag men som jag till min fasa upptäckte att den hade bäst före datum den 30/10,kan jag använda den ändå,det luktar inget, snälla hjälp
.Köttet har kanske mörknat i färgen, ingen fara. Så länge det inte luktar kan det inte vara någon fara. Eller så kan du ju lägga den i frysen och laga den senare.
Naturligtvis kan du använda den! Bäst före är bäst FÖRE, inte sista förbrukningsdag! Om den inte luktar illa är den bara att använda.
Lycka till
Lena
Luktar den inte surt och inte är "klibbig" på ytan skall det inte vara någon fara.
Precis, instämmer med föregående talare. Lita på din näsa. :)
En dag hit eller dit! Klart du kan använda köttet om det har legat kallt hela tiden och det inte luktar illa.
Stek det direkt ikväll i stekgryta så har du en färdig stek som du kan frysa in med skyn eller så fryser du in steken direkt och steker den när du tar fram den.
Ingen fara, om den har förvarats kallt. Den hår datumhysterin är helt onödig om man använder sin näsa och sunt förnuft. (Y)
Förmodligen är det ännu bättre om ytterligare ett par dagar!
Skär bort eventuella delar som mörknat.
Lägg fram steken i rumstemperatur ett par tre timmar innan du steker den.