Hej på er!Jo, jag ska bjuda släkt och vänner på lite Pitepalt till helgen. Nu sitter jag och funderar på en god förrätt med norrlänska förtecken. Är det någon som har ett förslag på något med t ex rökt älg/ren och varför inte lite Västerbottensost?Tack på förhand/Martin
15 februari 2005
Detta är ju jag expert på som är norrläning...:D fast jag vet inte om jag skulle ha en förätt före palt...man lär ju råka ut för paltkoman ändå.Matje klegg (matjeröra)4pers1 burk matjessill, 200 g, finskuren2 ägg, hårdkokta, hackade½ dl gräddfil½ dl västerbottensost, finriven1 liten rödlök, finhackadhackad gräslök eller dillsvartpepparBlanda sill, ägg, gräddfil och ost. Strö över rödlök, hackat kryddgrönt och mal över peppar.Gott att ha till en tunnbrödkorg..eller varför inte på en rostad toast.Waps med rostbiff
Hej på er!Jo, jag ska bjuda släkt och vänner på lite Pitepalt till helgen. Nu sitter jag och funderar på en god förrätt med norrlänska förtecken. Är det någon som har ett förslag på något med t ex rökt älg/ren och varför inte lite Västerbottensost?Tack på förhand/Martin
Detta är ju jag expert på som är norrläning...:D fast jag vet inte om jag skulle ha en förätt före palt...man lär ju råka ut för paltkoman ändå.Matje klegg (matjeröra)4pers1 burk matjessill, 200 g, finskuren2 ägg, hårdkokta, hackade½ dl gräddfil½ dl västerbottensost, finriven1 liten rödlök, finhackadhackad gräslök eller dillsvartpepparBlanda sill, ägg, gräddfil och ost. Strö över rödlök, hackat kryddgrönt och mal över peppar.Gott att ha till en tunnbrödkorg..eller varför inte på en rostad toast.Waps med rostbiff