Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öppna en kokosnöt?!

  • friis 10 december 2009

    Jag har inhandlat en kokosnöt och undrar nu hur i helsike jag får upp en på bästa sätt.

    Jag har ingen borr som annars känns ganska naturligt att använda.

    Jag vill få upp den så att jag kan ta vara på kokosmjölken där i.

    Snälla hjälp fort! :)

  • friis 10 december 2009

    Ingen som vet detta eller?

  • AnneNi 10 december 2009

    Jag såg nakna kocken på tv för en stund sen och han använde typ en kavel eller träklubba för att banka sönder kokosnöten.

  • jimboz 10 december 2009

    Ta fram en machete och hacka runt om så fixar du det
    Stämjärn och hammare
    kasta den i väggen
    skruvstäd
    gör som aporna banka den mot något hårt
    skruvmejsel o hammare(slå)
    lägg den under grannens bil

    Om inget fungerar
    Köp en ananas istället....:)

  • Fiona 10 december 2009

    Om du vill bevara kokosmjölken i så lägg kokosnöten i dubbla plastpåsar (inte knutna!!!) som du suger ut så mycket luft du kan ur.. o håller ihop.
    Sen är det bara att lägga nöten (i påsarna) på golvet o drämma till med kaveln ordentligt.
    Vips har du kokosnöten i bitar o mjölken samlad i påsen.
    Bara att sila för att få bort de skalflisor som kan finnas i saften.

  • idea_ 11 december 2009

    Minns att pappa brukade spika in en spik i ett av de tre "ögonen" och dra ut den, sen spikade han in den i ett av de andra "ögonen" så att det kom in luft i nöten när man hälde så att det inte blev vakum.

  • Okänd 11 december 2009

    Lyssna på Povel Ramel så får du se hur det kan gå!
    Låten heter "Far jag kan inte få upp min kokosnöt"

  • annasarab 11 december 2009

    Martha Stewart slänger in nöten i ugnen. tappa först ut mjölken genom "ögonen" och lägg sedan in den in ugnen i 200-225 grader i 20 min. Då blir skalet sprött och den går lätt att knäcka!

  • friis 11 december 2009

    Tack för alla tips, jag hann tyvärr inte testa dem så jag fick reda mig själv.

    Jag tog en korkskruv och vred ner den i ett av "ögonen", fungerade jättebra. Sedan var det bara att hälla ut mjöljken.

    Efter det tog jag den största kökskniven jag hade och slog med ryggen på kniven ganska hårt ett varv runt "midjan" på nöten sedan sprack den.

    Men som sagt tack för alla bra tips! :)

  • Mistys 12 december 2009

    Skrivet av idea_ den 11 dec 2009

    Minns att pappa brukade spika in en spik i ett av de tre "ögonen" och dra ut den, sen spikade han in den i ett av de andra "ögonen" så att det kom in luft i nöten när man hälde så att det inte blev vakum.

    Japp precis så ska man göra. Enklast och bästa sättet !

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.