Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostronsås?

  • allimaca 8 februari 2008

    Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
    Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
    gör sås
    gör grytor
    kokar pasta och ris
    i köttfärssås
    ja, överallt där man kan ha det.

    Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)

  • farmoringer 8 februari 2008

    Jag har precis köpt ostronsås också men inte börjat använda det ännu...

  • anluk 8 februari 2008

    Använder det i kina/thaimat ibland.

  • tilda 9 februari 2008

    Använder det oftast när jag wokar eller gör någon annan asiatisk mat.

  • Linn_Z 9 februari 2008

    Skrivet av allimaca den 8 feb 2008

    Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
    Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
    gör sås
    gör grytor
    kokar pasta och ris
    i köttfärssås
    ja, överallt där man kan ha det.

    Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)


    Jag använder också mycket ostronsås.
    Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!

  • monac 9 februari 2008

    det lät gott. med sallads dressingen....fisksås är oumbärlig!

  • ylwa 8 april 2008

    jag använder ostronsås till kyckling med ris, värm ostronsås med lika socker. Sockret skall bara smälta det skall inte koka. Sedan doppar du kycklingen i lite av såsen jätte gott men sött. Ringla lite över riset också.

  • The_mama97mia 8 april 2008

    Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
    *förlåt en dum fråga*

  • ylwa 8 april 2008

    Jag har aldrig smakat på fisksås, men ostronsåsen är söt och lite rökig, åtminstånde den jag har smakat. Köpt den i en thailänsk affär

  • enAnnan 8 april 2008

    Skrivet av Linn_Z den 9 feb 2008

    [
    Jag använder också mycket ostronsås.
    Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!


    Hur gott lät inte det då??
    Det måste provas
    :)

  • enAnnan 8 april 2008

    Skrivet av mama97mia den 8 apr 2008

    Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
    *förlåt en dum fråga*


    Ostronsåsen är mer trögflytande och mer söt.
    Det är stor skillnad, tycker jag.
    Om fisksåsen blir istället för soja, skulle jag kanske ta ostronsåsen istället för balsamvinäger..

  • monac 8 april 2008

    ska bara passa på att utfärda en liten varning för glutamat överkänsliga vad beträffar ostronsåsen:o
    men det är en otrolig smak boostare! Tilkl såser,grytor,kötträtter & grönsaks wookar:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.