Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
gör sås
gör grytor
kokar pasta och ris
i köttfärssås
ja, överallt där man kan ha det.
Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)
farmoringer8 februari 2008
Jag har precis köpt ostronsås också men inte börjat använda det ännu...
anluk8 februari 2008
Använder det i kina/thaimat ibland.
tilda9 februari 2008
Använder det oftast när jag wokar eller gör någon annan asiatisk mat.
Linn_Z9 februari 2008
Skrivet av allimaca den 8 feb 2008
Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
gör sås
gör grytor
kokar pasta och ris
i köttfärssås
ja, överallt där man kan ha det.
Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)
Jag använder också mycket ostronsås.
Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!
monac9 februari 2008
det lät gott. med sallads dressingen....fisksås är oumbärlig!
ylwa8 april 2008
jag använder ostronsås till kyckling med ris, värm ostronsås med lika socker. Sockret skall bara smälta det skall inte koka. Sedan doppar du kycklingen i lite av såsen jätte gott men sött. Ringla lite över riset också.
The_mama97mia8 april 2008
Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
*förlåt en dum fråga*
ylwa8 april 2008
Jag har aldrig smakat på fisksås, men ostronsåsen är söt och lite rökig, åtminstånde den jag har smakat. Köpt den i en thailänsk affär
enAnnan8 april 2008
Skrivet av Linn_Z den 9 feb 2008
[
Jag använder också mycket ostronsås.
Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!
Hur gott lät inte det då??
Det måste provas
:)
enAnnan8 april 2008
Skrivet av mama97mia den 8 apr 2008
Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
*förlåt en dum fråga*
Ostronsåsen är mer trögflytande och mer söt.
Det är stor skillnad, tycker jag.
Om fisksåsen blir istället för soja, skulle jag kanske ta ostronsåsen istället för balsamvinäger..
monac8 april 2008
ska bara passa på att utfärda en liten varning för glutamat överkänsliga vad beträffar ostronsåsen:o
men det är en otrolig smak boostare! Tilkl såser,grytor,kötträtter & grönsaks wookar:)
Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
gör sås
gör grytor
kokar pasta och ris
i köttfärssås
ja, överallt där man kan ha det.
Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)
Jag har precis köpt ostronsås också men inte börjat använda det ännu...
Använder det i kina/thaimat ibland.
Använder det oftast när jag wokar eller gör någon annan asiatisk mat.
Är det många av er matdyrkare som använder sig av ostronsås?
Själv använder jag det i stället för buljong samt när jag:
gör sås
gör grytor
kokar pasta och ris
i köttfärssås
ja, överallt där man kan ha det.
Jag tar gärna emot tips till ytterligare användande. (Y)
Jag använder också mycket ostronsås.
Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!
det lät gott. med sallads dressingen....fisksås är oumbärlig!
jag använder ostronsås till kyckling med ris, värm ostronsås med lika socker. Sockret skall bara smälta det skall inte koka. Sedan doppar du kycklingen i lite av såsen jätte gott men sött. Ringla lite över riset också.
Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
*förlåt en dum fråga*
Jag har aldrig smakat på fisksås, men ostronsåsen är söt och lite rökig, åtminstånde den jag har smakat. Köpt den i en thailänsk affär
[
Jag använder också mycket ostronsås.
Brukar blanda i den i salladsdressingen, gärna med lite fisksås samt pressad lime och en tesked socker (ingen vinäger) . Mumma!!!
Hur gott lät inte det då??
Det måste provas
:)
Jag blir lite osäker, hur mkt skiljer sig ostronsåsen från fisksåsen???? Jag använder fisksås i asiatiska rätter, typ som istället för soja? Det är ju väldigt salt. Men ostronsåsen???? Är det likvärdigt?
*förlåt en dum fråga*
Ostronsåsen är mer trögflytande och mer söt.
Det är stor skillnad, tycker jag.
Om fisksåsen blir istället för soja, skulle jag kanske ta ostronsåsen istället för balsamvinäger..
ska bara passa på att utfärda en liten varning för glutamat överkänsliga vad beträffar ostronsåsen:o
men det är en otrolig smak boostare! Tilkl såser,grytor,kötträtter & grönsaks wookar:)