Jag tycker så mycket om paj med ids så sällan göra det. Nu undrar jag kan man göra pajdegen och frysa in den? jag menar så kan man göra mycket när man har lust och sen bara ta fram??
lennali8 februari 2008
Farmoringer du är inte ensam, jag är exakt likadan. Jag älskar paj, men samma här jag ids inte, varför förstår jag inte, vad som är besvärligt vet jag inte riktigt heller :o, säkert är det bara LATMASKEN :p helt enkelt fast om jag tänker efter så är det ju faktiskt inte så jädrans besvärligt. Jag får lov att ta mig i kragen, mer paj i Lena´s kök.
MammaIrene8 februari 2008
Jag vet inte hur det är med bara själva pajdegen........
Jag gör ofta mycket paj och fryser in i lagoma portioner, ibland fryser jag in hela pajer.
Sedan är det bara att ta upp o tina. Det smakar allra bäst om man låter det stå o tina i rumsemperatur, men postionesformarna går att tina i micron.
Efterrättspaj har jag gjort o fryst iin bara degen o det gick bra, bara att hälla i bär o creme fraicheröra o så in i ugnen.
Vidare så kan du ju alltid göra pajdegen i matberedaren, det går jättefort......
Mvh Irene
mistralwind8 februari 2008
själv kör jag latvarianten, mest för att det är så lite plats i mitt kök. latvariant = kavlar inte. bara tryck ut med fingrarna. gärna lite tjockare, både min sambo o jag gillar mycket pajdeg (Y)
anluk8 februari 2008
vet faktiskt inte om det går att frysa in pajdegen. Älskar paj men tyvärr gillar inte barnen det så därför är det väldans sällan numera.....Tycker inte det är några problem att göra degen. Den svänger man ihop snabbt.
evaldo8 februari 2008
Visst kan du frysa pajdegen, som ett platt paket eller uttryckt i formen. Packa den väl i plast, degen kan lätt ta åt sig smak från frysen. Tänk också på att den innehåller en hel del fett som härsknar vid lång frysförvaring. Ha den inte längre än 3 månader i frysen. En annan idé är att grädda pajbottnar, förpacka och frysa. Sedan är det bara att ta upp och fylla direkt med önskad fyllning och grädda.
Okänd8 februari 2008
Jag gör ofta en stor paj och fryser ner bitar av den.Sen är det bara att ta fram när man blir sugen.
Vet inte heller hur det blir att frysa pajdeg.Det är nog enklare att frysa färdig paj.Jag kavlar aldrig degen utan bara trycker ut den för hand i formen.Enkelt och bra.Sätt iigång och laga paj nu,hur enkelt som helst.
PS.Jag förgräddar aldrig en paj numera,och botten blir aldrig hård.(Y)
kickilitoo8 februari 2008
Om man är riktigt lat kan man köpa pajmix...har själv aldrig testa då jag tycker att det inte är så mkt jobb med att slänga ihop en deg. Men har vänner som kör med det.:p
tilda9 februari 2008
Du kan frysa in pajdeg, men ännu bättre är att grädda färdiga pajskal. Bara att ta fram och fylla med nåt gott och stoppa in i ugnen.(Y)
farmoringer9 februari 2008
Tack för att jag får veta så mycket....Bra med matklubben...(Y)
9 februari 2008
Skrivet av evaldo den 8 feb 2008
Visst kan du frysa pajdegen, som ett platt paket eller uttryckt i formen. Packa den väl i plast, degen kan lätt ta åt sig smak från frysen. Tänk också på att den innehåller en hel del fett som härsknar vid lång frysförvaring. Ha den inte längre än 3 månader i frysen. En annan idé är att grädda pajbottnar, förpacka och frysa. Sedan är det bara att ta upp och fylla direkt med önskad fyllning och grädda.
Jag tycker så mycket om paj med ids så sällan göra det. Nu undrar jag kan man göra pajdegen och frysa in den? jag menar så kan man göra mycket när man har lust och sen bara ta fram??
Farmoringer du är inte ensam, jag är exakt likadan. Jag älskar paj, men samma här jag ids inte, varför förstår jag inte, vad som är besvärligt vet jag inte riktigt heller :o, säkert är det bara LATMASKEN :p helt enkelt fast om jag tänker efter så är det ju faktiskt inte så jädrans besvärligt. Jag får lov att ta mig i kragen, mer paj i Lena´s kök.
Jag vet inte hur det är med bara själva pajdegen........
Jag gör ofta mycket paj och fryser in i lagoma portioner, ibland fryser jag in hela pajer.
Sedan är det bara att ta upp o tina. Det smakar allra bäst om man låter det stå o tina i rumsemperatur, men postionesformarna går att tina i micron.
Efterrättspaj har jag gjort o fryst iin bara degen o det gick bra, bara att hälla i bär o creme fraicheröra o så in i ugnen.
Vidare så kan du ju alltid göra pajdegen i matberedaren, det går jättefort......
Mvh Irene
själv kör jag latvarianten, mest för att det är så lite plats i mitt kök. latvariant = kavlar inte. bara tryck ut med fingrarna. gärna lite tjockare, både min sambo o jag gillar mycket pajdeg (Y)
vet faktiskt inte om det går att frysa in pajdegen. Älskar paj men tyvärr gillar inte barnen det så därför är det väldans sällan numera.....Tycker inte det är några problem att göra degen. Den svänger man ihop snabbt.
Visst kan du frysa pajdegen, som ett platt paket eller uttryckt i formen. Packa den väl i plast, degen kan lätt ta åt sig smak från frysen. Tänk också på att den innehåller en hel del fett som härsknar vid lång frysförvaring. Ha den inte längre än 3 månader i frysen. En annan idé är att grädda pajbottnar, förpacka och frysa. Sedan är det bara att ta upp och fylla direkt med önskad fyllning och grädda.
Jag gör ofta en stor paj och fryser ner bitar av den.Sen är det bara att ta fram när man blir sugen.
Vet inte heller hur det blir att frysa pajdeg.Det är nog enklare att frysa färdig paj.Jag kavlar aldrig degen utan bara trycker ut den för hand i formen.Enkelt och bra.Sätt iigång och laga paj nu,hur enkelt som helst.
PS.Jag förgräddar aldrig en paj numera,och botten blir aldrig hård.(Y)
Om man är riktigt lat kan man köpa pajmix...har själv aldrig testa då jag tycker att det inte är så mkt jobb med att slänga ihop en deg. Men har vänner som kör med det.:p
Du kan frysa in pajdeg, men ännu bättre är att grädda färdiga pajskal. Bara att ta fram och fylla med nåt gott och stoppa in i ugnen.(Y)
Tack för att jag får veta så mycket....Bra med matklubben...(Y)
Visst kan du frysa pajdegen, som ett platt paket eller uttryckt i formen. Packa den väl i plast, degen kan lätt ta åt sig smak från frysen. Tänk också på att den innehåller en hel del fett som härsknar vid lång frysförvaring. Ha den inte längre än 3 månader i frysen. En annan idé är att grädda pajbottnar, förpacka och frysa. Sedan är det bara att ta upp och fylla direkt med önskad fyllning och grädda.
allt om mat är ett bra infoställe(Y)(Y)
Frys på du, funkar perfekt.
Jäpp, går alldeles utmärkt, slå in i folie
/BÅ :p