Jag skulle behöva ett recept på någon form av en paj med skagen röra...eller en skaldjurspaj av något slagSkulle tacksamt tagas emot;)
Lattemaja14 juni 2008
Den här funkar alltid jättebra!
Gör ett vanligt pajskal (se vilket recept som helst).
När det svalnat lägger du i en fyllning som består av hackade hårdkokta ägg (2-3 st), hackade räkor - så många du har råd med, men se till att de är torra och inte vätskar så mycket! - , créme fraiche, ca 3 dl av maxfetvarianten (light blir rinnig, tyvärr...), hackad dill samt salt och vitpeppar.
Bred ut fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt. Efter någon timme har fyllningen stelnat helt och du har en jättegod skagenpaj!
Vänliga hälsningar
Caroline
Amika14 juni 2008
Jag har recept på skagenröra bland mina recept. Jag tror det är en paj där om jag inte missminner mig. :)
rosen6914 juni 2008
här kommer jag med ett super gott recept på paj med skaldjur.
Crabfishpaj
(0 röster)För 4-5 personer.
En väldigt god paj med räkor och crabfish.
Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
Fyllning:
2 pkt crabfish á 227 g
2 dl ärtor
3 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
3 msk purjolök
2 msk chilisås
300 g räkor
Cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Dill
Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Avokado
Gör så här
Pajdeg: Blanda alltsammans till en deg och låt stå kallt ca 1 timme. Tryck ut i pajform och grädda i ca 25 min i 200 grader. Låt pajen kallna.
Fyllning: Blanda ihop alltsammans och smaka av. Lägg fyllningen ovanpå pajskalet, garnera och njut av denna paj.
stinalena28 juni 2008
På min sida finns ett recept på kall gourmetpaj med räkor. Visserligen inte med skagenröra, men med annan god "gojja". Titta gärna in där om du har lust.
Jag skulle behöva ett recept på någon form av en paj med skagen röra...eller en skaldjurspaj av något slagSkulle tacksamt tagas emot;)
Den här funkar alltid jättebra!
Gör ett vanligt pajskal (se vilket recept som helst).
När det svalnat lägger du i en fyllning som består av hackade hårdkokta ägg (2-3 st), hackade räkor - så många du har råd med, men se till att de är torra och inte vätskar så mycket! - , créme fraiche, ca 3 dl av maxfetvarianten (light blir rinnig, tyvärr...), hackad dill samt salt och vitpeppar.
Bred ut fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt. Efter någon timme har fyllningen stelnat helt och du har en jättegod skagenpaj!
Vänliga hälsningar
Caroline
Jag har recept på skagenröra bland mina recept. Jag tror det är en paj där om jag inte missminner mig. :)
här kommer jag med ett super gott recept på paj med skaldjur.
Crabfishpaj
(0 röster)För 4-5 personer.
En väldigt god paj med räkor och crabfish.
Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
Fyllning:
2 pkt crabfish á 227 g
2 dl ärtor
3 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
3 msk purjolök
2 msk chilisås
300 g räkor
Cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Dill
Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Avokado
Gör så här
Pajdeg: Blanda alltsammans till en deg och låt stå kallt ca 1 timme. Tryck ut i pajform och grädda i ca 25 min i 200 grader. Låt pajen kallna.
Fyllning: Blanda ihop alltsammans och smaka av. Lägg fyllningen ovanpå pajskalet, garnera och njut av denna paj.
På min sida finns ett recept på kall gourmetpaj med räkor. Visserligen inte med skagenröra, men med annan god "gojja". Titta gärna in där om du har lust.