Är det flera än jag som inte gillar att riva pepparrot varje gång den ska användas?
Jag gör så att jag river mycket på en gång och sen fryser jag in i en iskubsform. Det blir ca 1 msk i varje hål, lätt att bara ta fram så mycket som behövs vid matlagningen.
The_mama97mia8 april 2010
Jag tycker det förlorar lite i smak efter rivning, men om man fryser på engång så kanske.. Ska testa det, tack för tips!
jimboz8 april 2010
Jag har ett litet rivjärn som jag river pepparrot med, samma som jag använder till parmesanen. Det är väl inte så jobbigt att riva men du kanske tycker att det kliar lite i ögonen..Men tipset som du gav är ju alla tiders för det kan behövas när man har för mycket hemma och inte vill kasta.
sikaal9 april 2010
Annars går det bra att riva frusen. Bara ta fram och riva det man ska ha och in i frysen med resten!
Men jag skall också testa att frysa i kubform, låter bra!
evaldo9 april 2010
Riven pepparrot som förvaras i kylskåpet förlorar arom och styrka efter ett tag.
frucaos9 april 2010
Förlorar arom - för mig är det bara positivt, tycker att pepparrot är alldeles för starkt!! Det får bli i mycket små mängder om jag ska använda det ... synd egentligen, för det är ju himla bra för imunförsvaret.
jimboz9 april 2010
Vi hade vild pepparrot på vårt landställe tills bonden massakrerade varenda buske i närheten. Den är tydligen svår att bli av med och kan mota bort andra växter om den får växa okontrollerat. Men det som slog mig var att den är ju inte direkt billig i affären, så varför är den så dyr ?
Är det flera än jag som inte gillar att riva pepparrot varje gång den ska användas?
Jag gör så att jag river mycket på en gång och sen fryser jag in i en iskubsform. Det blir ca 1 msk i varje hål, lätt att bara ta fram så mycket som behövs vid matlagningen.
Jag tycker det förlorar lite i smak efter rivning, men om man fryser på engång så kanske.. Ska testa det, tack för tips!
Jag har ett litet rivjärn som jag river pepparrot med, samma som jag använder till parmesanen. Det är väl inte så jobbigt att riva men du kanske tycker att det kliar lite i ögonen..Men tipset som du gav är ju alla tiders för det kan behövas när man har för mycket hemma och inte vill kasta.
Annars går det bra att riva frusen. Bara ta fram och riva det man ska ha och in i frysen med resten!
Men jag skall också testa att frysa i kubform, låter bra!
Riven pepparrot som förvaras i kylskåpet förlorar arom och styrka efter ett tag.
Förlorar arom - för mig är det bara positivt, tycker att pepparrot är alldeles för starkt!! Det får bli i mycket små mängder om jag ska använda det ... synd egentligen, för det är ju himla bra för imunförsvaret.
Vi hade vild pepparrot på vårt landställe tills bonden massakrerade varenda buske i närheten. Den är tydligen svår att bli av med och kan mota bort andra växter om den får växa okontrollerat. Men det som slog mig var att den är ju inte direkt billig i affären, så varför är den så dyr ?