Jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig. Jag läste i ett recept att det skulle vara persiljerot i. Vad är det och kan jag använda persilja i stället? :)
Tack på förhand!!!! {kissing}{eat}
Erajscha19 december 2011
Nej, du kan inte använda persilja. Persiljerot är en rotsak som ser ut lite som en palsternacka.
Så här säger Ica om persiljerot:
Persiljerot (Petroselinum crispum) eller Rotpersilja, som den benämns ibland, är nära släkt med persilja och hör ursprungligen hemma i medelhavsområdet, där den fortfarande växer vild. Rotpersiljans blad påminner om persilja i smaken. Utseendemässigt liknar rotpersiljan en liten palsternacka. Den skiljer sig dock från denna uppe vid rotänden, där rotpersiljan går rakt in mot skaftet och palsternackan är rundad. Palsternackan har även djupare fåror och är lite grövre uppbyggd.
Persiljerotens smak påminner om palsternacka och selleri. Används främst tillagad, antingen i grytor eller kokt för sig själv. God att baka i ugnen med lite olivolja, eller i gratänger och puré. Riven är den god som råkost.
Samur19 december 2011
Tack!!!!! Ok nu vet jag och vad jag kan ta i stället {kiss}
Halloj alla härliga matfantaster!
Jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig. Jag läste i ett recept att det skulle vara persiljerot i. Vad är det och kan jag använda persilja i stället? :)
Tack på förhand!!!! {kissing}{eat}
Nej, du kan inte använda persilja. Persiljerot är en rotsak som ser ut lite som en palsternacka.
Så här säger Ica om persiljerot:
Persiljerot (Petroselinum crispum) eller Rotpersilja, som den benämns ibland, är nära släkt med persilja och hör ursprungligen hemma i medelhavsområdet, där den fortfarande växer vild. Rotpersiljans blad påminner om persilja i smaken. Utseendemässigt liknar rotpersiljan en liten palsternacka. Den skiljer sig dock från denna uppe vid rotänden, där rotpersiljan går rakt in mot skaftet och palsternackan är rundad. Palsternackan har även djupare fåror och är lite grövre uppbyggd.
Persiljerotens smak påminner om palsternacka och selleri. Används främst tillagad, antingen i grytor eller kokt för sig själv. God att baka i ugnen med lite olivolja, eller i gratänger och puré. Riven är den god som råkost.
Tack!!!!! Ok nu vet jag och vad jag kan ta i stället {kiss}