Kryddar ibland potatismoset med stark, skånsk senap och finhackade färska örter(timjan, persilja, gräslök). Går åt som smör i solsken! Men har någon andra förslag på hur man kan variera moset?(A)
Vetebullen18 mars 2011
Hej!
Vi kryddar alltid med vitpeppar och kokar några vitlöksklyftor med potatisen. Vi tycker det blir jättegott. (L)
Vea18 mars 2011
ja lite vitlök i skulle ju definitivt "hotta upp" moset.Skulle kunna tänka mej det tillsammans med örterna. Använder alltid peppar, salt och muskotnöt som grundkryddning.{beauty}
espressly18 mars 2011
Något som är riktigt gott är att mosa med några jordärtskockor + örter
Vea18 mars 2011
Det var en helt ny variant{eat} - ska testas!
MatAnders18 mars 2011
Dragon är riktigt gott att ha i och även ört creme fraish.
The_mama97mia18 mars 2011
Och palsternacka! Koka med små bitar av palsternacka och mosa med potatisen, blir liten söt aningens nötaktig brytning. Passar med skirat smör, muskot, vitpeppar o salt förstås.
Att ha i citron och dill är en höjdare till fisken.
Vea18 mars 2011
Jamen javisst vilka goda förslag! Det "förnäma" är ju att det knappast behövs någon sås..
kasia7118 mars 2011
jag brukar hacka lök och blanda i med klick smör, mums
Erajscha18 mars 2011
Parmesan och creme fraiche är gott i potatismoset. Det och förstås grundkryddorna salt, peppar och muskot.
boz196518 mars 2011
Smör (inte margarin), vitpeppar och lite färskriven muskot, mer behövs inte enligt min enkla mening. :)
Vea18 mars 2011
Nä behövs gör det inte, men med rätt smaksättning kan det ge moset en annan dimension - nåja - en ny smakupplevelse i alla fall{eat}...
alindalinda18 mars 2011
örtsalt, riven muskot, persilja och vitpeppar! yum yum
DoctorWho19 mars 2011
Fräs tunt skivad purjolök mjuk i lite smör och rör ner i det färdiga moset.
Riss19 mars 2011
Blanda kokt celerirot med potatisen är väldigt gott tycker jag.
Jag håller med om att lite färsk riven muskot nöt i moset är alltid gott.
Här i Oz blandar man gärna kokt pumpa i moset också. (L)
boz196519 mars 2011
Man kan ju iofs också blanda i kokta morötter och dito kålrot, men då blir det ju rabbemos. ;)
Något som är riktigt gott är att mosa med några jordärtskockor + örter
Detta måste jag prova! Är sugen på att testa jordärtskocka, har inte hunnit dit än ;)
Cassiopeya19 mars 2011
Skrivet av mama97mia den 18 mar 2011
Och palsternacka! Koka med små bitar av palsternacka och mosa med potatisen, blir liten söt aningens nötaktig brytning. Passar med skirat smör, muskot, vitpeppar o salt förstås.
Att ha i citron och dill är en höjdare till fisken.
Palsternacka är en favorit! Ska jag testa :D
Cilla71a19 mars 2011
Jag har alltid riven muskotnöt i min potatismos samt salt, vitpeppar, en äggula, en klick smör & lite mjölk. Blir väldigt gott mos (Y)
Kryddar ibland potatismoset med stark, skånsk senap och finhackade färska örter(timjan, persilja, gräslök). Går åt som smör i solsken! Men har någon andra förslag på hur man kan variera moset?(A)
Hej!
Vi kryddar alltid med vitpeppar och kokar några vitlöksklyftor med potatisen. Vi tycker det blir jättegott. (L)
ja lite vitlök i skulle ju definitivt "hotta upp" moset.Skulle kunna tänka mej det tillsammans med örterna. Använder alltid peppar, salt och muskotnöt som grundkryddning.{beauty}
Något som är riktigt gott är att mosa med några jordärtskockor + örter
Det var en helt ny variant{eat} - ska testas!
Dragon är riktigt gott att ha i och även ört creme fraish.
Och palsternacka! Koka med små bitar av palsternacka och mosa med potatisen, blir liten söt aningens nötaktig brytning. Passar med skirat smör, muskot, vitpeppar o salt förstås.
Att ha i citron och dill är en höjdare till fisken.
Jamen javisst vilka goda förslag! Det "förnäma" är ju att det knappast behövs någon sås..
jag brukar hacka lök och blanda i med klick smör, mums
Parmesan och creme fraiche är gott i potatismoset. Det och förstås grundkryddorna salt, peppar och muskot.
Smör (inte margarin), vitpeppar och lite färskriven muskot, mer behövs inte enligt min enkla mening. :)
Nä behövs gör det inte, men med rätt smaksättning kan det ge moset en annan dimension - nåja - en ny smakupplevelse i alla fall{eat}...
örtsalt, riven muskot, persilja och vitpeppar! yum yum
Fräs tunt skivad purjolök mjuk i lite smör och rör ner i det färdiga moset.
Blanda kokt celerirot med potatisen är väldigt gott tycker jag.
Jag håller med om att lite färsk riven muskot nöt i moset är alltid gott.
Här i Oz blandar man gärna kokt pumpa i moset också. (L)
Man kan ju iofs också blanda i kokta morötter och dito kålrot, men då blir det ju rabbemos. ;)
Det här moset uppskattas här hemma...
Grovt potatismos med spenat och pinjenötter
Något som är riktigt gott är att mosa med några jordärtskockor + örter
Detta måste jag prova! Är sugen på att testa jordärtskocka, har inte hunnit dit än ;)
Och palsternacka! Koka med små bitar av palsternacka och mosa med potatisen, blir liten söt aningens nötaktig brytning. Passar med skirat smör, muskot, vitpeppar o salt förstås.
Att ha i citron och dill är en höjdare till fisken.
Palsternacka är en favorit! Ska jag testa :D
Jag har alltid riven muskotnöt i min potatismos samt salt, vitpeppar, en äggula, en klick smör & lite mjölk. Blir väldigt gott mos (Y)