Jag får ofta frågan från kompisar o bekanta om jag inte kan laga ngt särskilt åt dom - på beställning.
Vad jag undrar är hur man ska tänka för att ta OK pris???
Jag tänker självkostnadspris + ngt för tid, energiåtgång o besvär liksom. Inga överpriser.
Finns det ngn bra länk eller bra tips om hur man ska tänka???
Att bara ta betalt för råvaran ger ju inget för tid o ansträngning, samtidigt är det inget jag gör för att tjäna pengar på liksom - MEN vill ju inte gå back heller???
Anderstam22 september 2013
Om jag skulle laga för ca 6-10 personer, skulle jag be om råvarukostnader + 100 kronor. {question}
kallebakom22 september 2013
helt perfekt det anderstam skrev !! följ det !
The_mama97mia22 september 2013
tackar...
jag har sagt till dom som frågar att det beror rätt mkt på vilken rätt det handlar om och vad råvarorna kostar...
Stor skillnad på raggmunk/pannkaka och fläskfilé i ugn liksom.
The_mama97mia22 september 2013
samtidigt så finns vissa rätter som inte är så dyra i råvaror men innebär j*t mkt jobb o pill - tänk Kåldolmar...
Anderstam22 september 2013
Min tanke med 1 hundring, bygger på att de flesta rätter behöver högst 1 timme EFFEKTIV arbetstid, så även kåldolmar. Resten är koktid och väntetid.
Skulle någon vilja ha pannkaka som svängs ihop på några minuter, kan de tamejtusan betala 1 hundring pga av sin lathet! >:)
Jag får ofta frågan från kompisar o bekanta om jag inte kan laga ngt särskilt åt dom - på beställning.
Vad jag undrar är hur man ska tänka för att ta OK pris???
Jag tänker självkostnadspris + ngt för tid, energiåtgång o besvär liksom. Inga överpriser.
Finns det ngn bra länk eller bra tips om hur man ska tänka???
Att bara ta betalt för råvaran ger ju inget för tid o ansträngning, samtidigt är det inget jag gör för att tjäna pengar på liksom - MEN vill ju inte gå back heller???
Om jag skulle laga för ca 6-10 personer, skulle jag be om råvarukostnader + 100 kronor. {question}
helt perfekt det anderstam skrev !! följ det !
tackar...
jag har sagt till dom som frågar att det beror rätt mkt på vilken rätt det handlar om och vad råvarorna kostar...
Stor skillnad på raggmunk/pannkaka och fläskfilé i ugn liksom.
samtidigt så finns vissa rätter som inte är så dyra i råvaror men innebär j*t mkt jobb o pill - tänk Kåldolmar...
Min tanke med 1 hundring, bygger på att de flesta rätter behöver högst 1 timme EFFEKTIV arbetstid, så även kåldolmar. Resten är koktid och väntetid.
Skulle någon vilja ha pannkaka som svängs ihop på några minuter, kan de tamejtusan betala 1 hundring pga av sin lathet! >:)