Hej!
Jag undrar hur man skalar räkor?{embarrassed}
Sedan undrar jag även om man måste käka upp räkorna samma dag eller om det går att äta dom dagen efter? Tänkte nämligen göra nån god röra {drool}
Tacksam för svar!
Och trevlig midsommar!
MVH Sussie
siggemums23 juni 2010
Du börjar med att hålla i kroppen men ena handen och bryt av huvudet med andra.Tag sen tag med tummen och pekfingret i varje sida i skalet vid magen och böj bakåt mot ryggen och pilla ut räkan.Tag av skalet vid stjärten sist om det sitter kvar.
Om du skalar dem kan du spara dem i kyl till dagen efter. Är de färska och fina håller de även med skalet på.
Bumbis23 juni 2010
Är inte räkorna färska så tycker jag att du ska skala dom så fort dom är tinade, nu funkar det att spara dom till dagen efter. Ska du göra en röra av dom så håller dom några dagar.
jimboz23 juni 2010
Det kan kosta livet, bäst att hålla sig borta från Räkor :)
Perfekt förklaring siggemums - det märks att du är en bohusläning!?(Y)(Y)(Y)
siggemums24 juni 2010
Skrivet av ullac den 23 jun 2010
Perfekt förklaring siggemums - det märks att du är en bohusläning!?(Y)(Y)(Y)
Tack! :)
maxxess24 juni 2010
Jag tycker danskarna har fått det rätt:
"Pillede rejor"
Alltså av med huvudet, sedan går det av automatik? Det finns bara ett sätt att få av skalet.
En hummer eller krabba kräver lite teknik/kunskap, men räkor "pillar" väl sig själv när huvudet en gång är borta....?
Rätt hanterad så kan tinad och skalad räka hålla i minst 2 dygn om kylkedjan ej brutits.
Det finns färdigrätter med skalade räkor som har en hållbarhet långt över 2 dygn.
Hej!
Jag undrar hur man skalar räkor?{embarrassed}
Sedan undrar jag även om man måste käka upp räkorna samma dag eller om det går att äta dom dagen efter? Tänkte nämligen göra nån god röra {drool}
Tacksam för svar!
Och trevlig midsommar!
MVH Sussie
Du börjar med att hålla i kroppen men ena handen och bryt av huvudet med andra.Tag sen tag med tummen och pekfingret i varje sida i skalet vid magen och böj bakåt mot ryggen och pilla ut räkan.Tag av skalet vid stjärten sist om det sitter kvar.
Om du skalar dem kan du spara dem i kyl till dagen efter. Är de färska och fina håller de även med skalet på.
Är inte räkorna färska så tycker jag att du ska skala dom så fort dom är tinade, nu funkar det att spara dom till dagen efter. Ska du göra en röra av dom så håller dom några dagar.
Det kan kosta livet, bäst att hålla sig borta från Räkor :)
http://www.expressen.se/nyheter/1.1070743/mordades-for-sitt-satt-att-skala-rakor
Perfekt förklaring siggemums - det märks att du är en bohusläning!?(Y)(Y)(Y)
Perfekt förklaring siggemums - det märks att du är en bohusläning!?(Y)(Y)(Y)
Tack! :)
Jag tycker danskarna har fått det rätt:
"Pillede rejor"
Alltså av med huvudet, sedan går det av automatik? Det finns bara ett sätt att få av skalet.
En hummer eller krabba kräver lite teknik/kunskap, men räkor "pillar" väl sig själv när huvudet en gång är borta....?
Rätt hanterad så kan tinad och skalad räka hålla i minst 2 dygn om kylkedjan ej brutits.
Det finns färdigrätter med skalade räkor som har en hållbarhet långt över 2 dygn.