En bekant berättade att hennes mamma hade gjort raggmunkar på färspotatis (inte den allra första som kommer till affären ) och det gick.
Det var lite trixit hon fick använda mer potatis än vad receptet var på och tror även hon fick ha i extra ägg.
Prova det kan inte bli värre än att du misslyckas :)
Lycka till.
Bohnke-Oslo11 augusti 2008
alltså kruxet är ju at färskpotatis innehåller inte så mycket stärkelse som i gammal potatis.
riv potatisen och tillsätt potatismjøl,så ska du se att -raggisarna-blir som på vanligt vis.
prova dig fram med mjølet
dystraior11 augusti 2008
Jag hade tänkt prova mig på att göra potatismos på jobbet i veckan och är lite orolig att det ska bli klister :'( Tror ni att det funkar gott folk?
bernit11 augusti 2008
Skrivet av Bohnke-Oslo den 11 aug 2008
alltså kruxet är ju at färskpotatis innehåller inte så mycket stärkelse som i gammal potatis.
riv potatisen och tillsätt potatismjøl,så ska du se att -raggisarna-blir som på vanligt vis.
prova dig fram med mjølet
Håller med, lite trixigt med nypotatis men potatismjöl är räddningen - och med knaperstekt fläsk och rårörda lingon, vad kan vara bättre ?
busan3711 augusti 2008
Skrivet av dystraior den 11 aug 2008
Jag hade tänkt prova mig på att göra potatismos på jobbet i veckan och är lite orolig att det ska bli klister :'( Tror ni att det funkar gott folk?
Jag gjorde potatismos förra söndagen, funkade utmärkt. Jag värmer alltid mjölken först. Med margarinet i.
Miltons7a11 augusti 2008
Skrivet av jenx den 11 aug 2008
Går det?
det går bra de blir frasigare .brukar pressa ut vattnet ta ett eller 2 ägg ,mjöl salt och en skvätt mjölk
rosie112 augusti 2008
Hejsan!
När jag blir sugen på potatismos o raggmunk på sommarn köper jag några bakpotatisar ist...det går jättebra!
/rosie
Går det?
En bekant berättade att hennes mamma hade gjort raggmunkar på färspotatis (inte den allra första som kommer till affären ) och det gick.
Det var lite trixit hon fick använda mer potatis än vad receptet var på och tror även hon fick ha i extra ägg.
Prova det kan inte bli värre än att du misslyckas :)
Lycka till.
alltså kruxet är ju at färskpotatis innehåller inte så mycket stärkelse som i gammal potatis.
riv potatisen och tillsätt potatismjøl,så ska du se att -raggisarna-blir som på vanligt vis.
prova dig fram med mjølet
Jag hade tänkt prova mig på att göra potatismos på jobbet i veckan och är lite orolig att det ska bli klister :'( Tror ni att det funkar gott folk?
alltså kruxet är ju at färskpotatis innehåller inte så mycket stärkelse som i gammal potatis.
riv potatisen och tillsätt potatismjøl,så ska du se att -raggisarna-blir som på vanligt vis.
prova dig fram med mjølet
Håller med, lite trixigt med nypotatis men potatismjöl är räddningen - och med knaperstekt fläsk och rårörda lingon, vad kan vara bättre ?
Jag hade tänkt prova mig på att göra potatismos på jobbet i veckan och är lite orolig att det ska bli klister :'( Tror ni att det funkar gott folk?
Jag gjorde potatismos förra söndagen, funkade utmärkt. Jag värmer alltid mjölken först. Med margarinet i.
Går det?
Hejsan!
När jag blir sugen på potatismos o raggmunk på sommarn köper jag några bakpotatisar ist...det går jättebra!
/rosie