Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept önskas: Gotländsk Saffranpannkaka

  • 2 augusti 2001

    Hej, Är det någon som har recept på Gotlänska Saffranpannkakor?tacksamtMartina

  • 3 augusti 2001

    Detta har jag "snott" från kokboken, jag har nämligen provatr det och det är jättebra.1 dl risgryn2 dl vattensalt6 dl mjölk1 msk margarin1 pkt saffran1 msk socker3 ägg1 dl grädde1 dl russin* - 1 dl hackad mandelKoka vatten, salt och risgryn 10 min. Tillsätt mjölk och margarin och rör om. Koka upp och låt svälla, på svag värme under lock, 30 - 40 min. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin. Häll smeten i en smord vid form Grädda i 20 - 30 min på 200 grader.Pannkakan serveras ljummen med uppvispad grädde och, helst, salmbärssylt ( en gotländsk variant av björnbär som växer vilt i dikesrenar). Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt. Det går att "fuska" genom att använda färdig risgrynsgröt som finns att köpa i affären.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.