Hej, Är det någon som har recept på Gotlänska Saffranpannkakor?tacksamtMartina
3 augusti 2001
Detta har jag "snott" från kokboken, jag har nämligen provatr det och det är jättebra.1 dl risgryn2 dl vattensalt6 dl mjölk1 msk margarin1 pkt saffran1 msk socker3 ägg1 dl grädde1 dl russin* - 1 dl hackad mandelKoka vatten, salt och risgryn 10 min. Tillsätt mjölk och margarin och rör om. Koka upp och låt svälla, på svag värme under lock, 30 - 40 min. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin. Häll smeten i en smord vid form Grädda i 20 - 30 min på 200 grader.Pannkakan serveras ljummen med uppvispad grädde och, helst, salmbärssylt ( en gotländsk variant av björnbär som växer vilt i dikesrenar). Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt. Det går att "fuska" genom att använda färdig risgrynsgröt som finns att köpa i affären.
Hej, Är det någon som har recept på Gotlänska Saffranpannkakor?tacksamtMartina
Detta har jag "snott" från kokboken, jag har nämligen provatr det och det är jättebra.1 dl risgryn2 dl vattensalt6 dl mjölk1 msk margarin1 pkt saffran1 msk socker3 ägg1 dl grädde1 dl russin* - 1 dl hackad mandelKoka vatten, salt och risgryn 10 min. Tillsätt mjölk och margarin och rör om. Koka upp och låt svälla, på svag värme under lock, 30 - 40 min. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin. Häll smeten i en smord vid form Grädda i 20 - 30 min på 200 grader.Pannkakan serveras ljummen med uppvispad grädde och, helst, salmbärssylt ( en gotländsk variant av björnbär som växer vilt i dikesrenar). Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt. Det går att "fuska" genom att använda färdig risgrynsgröt som finns att köpa i affären.